Δεν έχουμε και ένδυμα γάμου!

Δεν έχουμε και ένδυμα γάμου!

‎Της Σταυροπροσκυνήσεως! Στην εκκλησία μοιράζουν από ένα κλαράκι βιολέτας στον καθέναν. Επίσης σαν σήμερα ξημερώματα έφυγε ο πατέρας μου. Έξω έχει μια λιακάδα υπέροχη, θα επιδοθώ στην κηπουρική. Μεταφυτεύσεις, κλάδεμα, θα αλλάξω και χώμα σε κείνες τις αχάριστες γκόμενες τις γαρδένιες. Τελευταία τους ευκαιρία. Σε όλα αυτά θα συνεργαστώ με δυο φιλενάδες, κατόπιν θα φτιάξουμε γαριδομακαρονάδα κι ένα χταπόδι κρασάτο. Νηστεία βλέπεις.
Στη γιορτή της δημοκρατίας τους, όχι δεν θα προσέλθουμε. Δεν έχουμε και ένδυμα γάμου! Ούτε μας χρειάζονται. Θα πάνε τόσοι αλλοδαποί με το αζημίωτο, ούτως ώστε το βράδυ θα μπορέσουν να πανηγυρίσουν για την μαζική συμμετοχή και να αναγγείλουν το νέο ξεκίνημα. Μπα, μπα. Ούτε απόξω από εκλογικά κέντρα θα περάσω, τι να δω! Κάτι ρετάλια που θα προσέρχονται (στα κλεφτά και μεταμφιεσμένοι) να ψηφίσουνε τον… (ώρες είναι να με τρέχουν στα δικαστήρια); Ο όποιος χαρακτηρισμός, δεν έχει να κάνει με τις οκάδες, παρά με το στυλ και με την συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια. Ας πάνε να ψηφίσουν όλοι εκείνοι που… συντσιμπουσιάσθησαν συσκεπτόμενοι υπέρ των απόρων της πόλεως! Αν δεν ήταν τέτοια μέρα Χαρμολύπης, θα έλεγα κάτι παραπάνω, αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος…

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment