Ματιά

Δεν βγάζει κιχ κανείς

Πώς το λέει εκείνος που δεν είχε να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του; Ε, αυτό. Τι να περιμένεις; Να πιάσουν τους κλέφτες, τους φοροφυγάδες, τους δολιοφθορείς, τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, τους εγκληματίες; […]

Δεν βγάζει κιχ κανείς

Πώς το λέει εκείνος που δεν είχε να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του; Ε, αυτό. Τι να περιμένεις; Να πιάσουν τους κλέφτες, τους φοροφυγάδες, τους δολιοφθορείς, τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, τους εγκληματίες; Με τι τσαγανό; Με τι αποτέτοια; Εδώ, σου λέει, κάλεσαν από μια διακομματική επιτροπή τον πρώην τσάρο της Οικονομίας τον Παπακωνσταντίνου, να δώσει εξηγήσεις για το πού και γιατί έκρυβε την περιβόητη λίστα Λαγκάρτ με αποτέλεσμα να ζημιώσει το δημόσιο μερικά δις ευρώ κι εκείνος απάντησε πως δεν ευκολύνεται αυτήν την εποχή, έχει βεβαρυμένο πρόγραμμα με κάτι διαλέξεις στο εξωτερικό, κάνει διεθνή καριέρα. Μόλις βρει χρόνο θα περάσει κι από εμάς. Και… αυτό. Δεν βγάζει κιχ κανείς. Επίσης μια Εξεταστική Επιτροπή που θα συνιστάτο με σκοπό την διερεύνηση του πώς φτάσαμε να πέσουμε στα νύχια του ΔΝΤ κι αυτή ξεχάστηκε κάπου ανάμεσα στα προεκλογικά μπαλκόνια και τις συναντήσεις των τριών αρχηγών για τσάι απογευματινό με κουλουράκια κανέλας. Μου αρέσει που προς στιγμήν ελπίσαμε πως υπήρχε μια πιθανότητα μικρή, κάτι να αλλάξει. Αχ, καλά μου, καλά μου εσείς, κουτά και ευκολόπιστα. Με νεροπίστολα βρε θα τους εξουδετερώσουμε; Κρίμα, είναι κι οι καιροί νερόβραστοι εντελώς, γίναμε κι εμείς λαπάδες… Με τι να βγούμε ωρέ στο βουνό; Με τα iphone παραμάσχαλα; Η πουτανιά και το τσουκάλι θέλουν μαστοριά μεγάλη!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook