Εδώ πέρα που μείναμε…

Εδώ πέρα που μείναμε…

Εδώ πέρα που μείναμε…

Θα σας πάρω να φύγουμε γι’ άλλη γη γι’ άλλα μέρη, εδώ πέρα που μείναμε τώρα πια δεν συμφέρει. Βλέπω κάποιους να ενθουσιάζονται με τα τεκταινόμενα, οπότε αυτούς θα τους αφήσουμε εδώ να απολαύσουν… άστο μην παρεκτραπώ.

Με την ευκαιρία να σας ψιθυρίσω κάτι εσάς των εναλλακτικών, των αλληλέγγυων και των συμπροσευχομένων. Συγκίνηση είδα σας προκάλεσε το θέαμα του κοριτσιού του μπαμπουλωμένου με την μαντήλα που είδατε στην χθεσινή παρέλαση να κρατά την σημαία. Δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω το γεγονός. Τέτοια συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη και θα συμβούν περισσότερα. Εμείς οι πολίτες ας τα παρατηρούμε από μιαν αποστασούλα. Το στηθοκοπάνημα και το βούρλισμα για κάθε τι που συμβαίνει, μόνο ως επιπολαιότη εκλαμβάνεται. Από ποιούς; Από τους ήρεμους, τους μετριοπαθείς. Για εσάς το λέω που ριγήσατε, που εκστασιαστήκατε, που ανεμίσατε όλο κέφι τρελό το ζωνάρι σας στους πέντε ανέμοι και που τόσον μεγαλειώδης σας φάνηκε η εικόνα. Καλά, συγκρατηθείτε μια πρέζα ψυχές μου ευαίσθητες, ρομαντικές και ευσυγκίνητες. Τόσο συναρπαστικό σας φάνηκε;

Εμένα σκέτη θλίψη μου προκάλεσε. Θλίψη, ναι. Για ένα μικρό κορίτσι που ήρθε να ζήσει και να γνωρίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό κουκουλωμένο με την τσεμπέρα. Εσείς τόσο ανατριχιάσατε πια και ανατσουτσούρωσε το αποτέτοιο σας από ρίγος λόγω της σπουδαιότητας, της ιστορικότητας και της ανατρεπτικότητας των στιγμών; Τίποτα δεν διδαχτήκαμε από τις λούμπες που πέσαμε; Τι να ειπεί κανείς… Αυτά και δεν παραξενεύομαι καθόλου που δεν σας ενοχλούν άλλα γελοία και κατώτερα της κρισιμότητας των στιγμών.

Υ.Γ.
Και τώρα μπορείτε ελεύθερα να με διαγράψετε, να με μπλοκάρετε και να με απαλλάξετε της σαχλαμάρας. Μπούγιουρουμ.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment