Ματιά

Ή αντιπολιτευόμεθα ή…(μπιπ)…

Έβλεπα το πρωί αυτούς του MEGA Σαββατοκύριακο. Τι αντικειμενικοί! Αφού ανατρίχιασα από την σκληράδα κατά της αρχής. Το λέω και να, κάγκελο η τρίχα. Ανηλεής έλεγχος της εξουσίας, τσ τσ τσ! Αδέκαστοι. Εκείνον τον […]

Ή αντιπολιτευόμεθα ή…(μπιπ)…

Έβλεπα το πρωί αυτούς του MEGA Σαββατοκύριακο. Τι αντικειμενικοί! Αφού ανατρίχιασα από την σκληράδα κατά της αρχής. Το λέω και να, κάγκελο η τρίχα. Ανηλεής έλεγχος της εξουσίας, τσ τσ τσ! Αδέκαστοι. Εκείνον τον καημένο τον κ. Ραγκούση τον ξετίναξαν. Ούτε μια ψιλοαβάντα δεν καταδέχτηκαν να του δώσουν, μια φιλική μπαλιά, μια πάσα, έτσι να ψελλίσει δυο λογάκια περί το έργον του. Α, πα πα! Εκείνες οι ερωτήσεις του Χασαπόπουλου, σκέτο εκτελεστικό απόσπασμα. Αμ ο άλλος με τα σοφιστικέ γυαλιά! Λάβρος. Ποια Λιάνα, ποιος Λάκης! Εδώ μιλάμε για τον φόβο και τρόμο πάντων και πασών.

Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!
Ωραία τα πανηγύρια στον αυλόγυρο του αη-Γιώργη με το μαλλί της γριάς και τα λιλιά, ωραίες οι τουρνέ κυβερνώντων και επίδοξων στις εσχατιές της επικράτειας. Τώρα που εκείνοι φάγαΝε το μέλι και φτάσαμε (εμείς) στα σκατά, ας σύρουν πρώτοι τον χορό στο ρυθμό του “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα” και ας φουντάρουν στο πέλαγο. Ε, θα τους πενθήσουμε μια στάλα, δεν λέω, αλλά θα παρηγορηθούμε σύντομα σχετικά. Σε άλλες αγκαλιές. Σε άλλες θάλασσες.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook