Οι πολιτικοί σε διαγωνισμό…

Οι πολιτικοί σε διαγωνισμό…

Οι πολιτικοί σε διαγωνισμό…

Να ρωτήσω κάτι εσάς που είστε πιο της ενημέρωσης, της τεχνολογίας, της παράδοσης, της επιστήμης και της τηλεκριτικής. Παρακολουθώ την επικαιρότητα, αλλά κάποια πράγματα μου ξεφεύγουν λόγω υποχρεώσεων. Και λόγω αηδίας. Γίνεται κανένας διαγωνισμός μεταξύ των πολιτικών;;; Πανελλήνιος, Πανευρωπαϊκός, Παγκόσμιος; Θα κερδίσει κανένα τρομερό έπαθλο ο νικητής; Τι διαγωνισμός; Αυτός της μεγαλύτερης, της εντυπωσιακότερης, της χοντρύτερης, της ριζοσπαστικότερης, της σπασαρχιδικότερης, της πιο καμπανιστής Μαλακίας!

Δεν μπορώ αλλιώς να το εξηγήσω. Βλέπω μεγάλον ανταγωνισμό και επίσης πάρα πολύ μεγάλη, εντυπωσιακή συμμετοχή. Συχνά χωρίς να ερωτηθούν, πετάγονται, σαν δεν λέω τι, και ξεφουρνίζει ο καθένας την δική του χοντρομαλακία, την ανώτερη χαρακτηρισμών και περιγραφών. Δεν μπορεί, σκέφτομαι, το έπαθλο θα είναι πολύ σημαντικό, αλλιώτικα δεν θα κανιβαλίζαν έτσι τον εαυτό τους, δεν λέω για το πολιτικό μέλλον τους γιατί αυτό έχει καννιβαλιστεί προ πολλού, ούτως ή άλλως. Ως Φαβορί φέρονται με διαφορά οι κυβερνητικοί βουλευτές. Με διαφορά στήθους προηγούνται κάποια ονόματα, αλλά τίποτα δεν προδιαγράφει το αποτέλεσμα. Πάντα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω προσπάθειας.

Άντε. Μέχρι να μπούμε κανονικά στην περίοδο “Μπάνια του λαού” (μέχρι Λούτσα, μην φανταστείτε), περιμένουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, να δούμε ποιός/ποια θα καταγάγει Νίκην Λαμπράν και θα σκαρφαλώσει στο βάθρο του νικητή να στεφανωθεί από τις μούντζες και να κραδαίνει το έπαθλο. Ποιο είναι το έπαθλο; Παρακαλούνται οι διοργανωτές των αποκριάτικων γιορτών εκεί κάπου στη Θεσσαλία, το Μπουρανί νομίζω, έτσι λέγεται η εν λόγω γιορτή, να προσκομίσουν εκείνα τα ξύλινα ομοιώματα, τις παλιόπουτσες που κραδαίνουν ντυμένοι με κάτι ρυπαρά τομάρια τράγου την τρανή την Αποκριά.

Για έπαθλο ντε, στους νικητές πολιτικούς. Άντρες και γυναίκες.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment