Ματιά

Ιεραρχώντας τα προβλήματα

Ελάτε, ελάτε, τα κεφάλια μέσα. Θα καταπιαστούμε με σοβαρά, αρκετά με τα άχαρα της Οικονομίας, τα είπα-ξείπα των κυβερνώντων και τα υπουργικά δωράκια. Η Ρούλα γιατί βγήκε με κότσο μπανάνα σαν να παρουσίαζε συμπόσιο […]

Ιεραρχώντας τα προβλήματα

Ελάτε, ελάτε, τα κεφάλια μέσα. Θα καταπιαστούμε με σοβαρά, αρκετά με τα άχαρα της Οικονομίας, τα είπα-ξείπα των κυβερνώντων και τα υπουργικά δωράκια.

Η Ρούλα γιατί βγήκε με κότσο μπανάνα σαν να παρουσίαζε συμπόσιο ποίησης; Χάθηκε μια πιο ανάλαφρη κουπ; Η Ελένη γιατί πήγε ως κοινό στην εκπομπή της; Για να χειροκροτήσει την Βαλάντω; Όταν αντάλλαξαν φιλιά στον αέρα και γλυκόλογα, κρατούσε το χέρι πίσω από τη φούστα σταυρωμένο, ως ξόρκι; Τέτοια συνταρακτικά ταλανίζουν την κοινή γνώμη.

Αυτά κι επανερχόμαστε στο ελαφρύ ρεπερτόριο: Να είμαι ήσυχος πώς θα έχω για πολύ ακόμα δουλειά; Να παραγγείλω καινούργιο πλυντήριο ή θα πλένω στη σκάφη από δω και πέρα; Για την μείωση 70 ευρώ στο μηνιάτικό μου θα κάνει κανείς υπεύθυνος χαρακίρι;

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα