Ματιά

Ημέρα μνήμης

…του Δημήτρη Χίλιου.

Ημέρα μνήμης

Ημέρα μνήμης

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αναμετρείστε την φρίκη στη λέξη. Γενοκτονία.

Θα τα πουν φίλοι εδώ, θα αναρτήσουν σχετικά βίντεο. Άλλοι πάλι θα παραβλέψουν αυτά τα τόσο δικά μας και θα ξανασκυλιάσουν βαφτίζοντας εθνικισμό την αγάπη στην πατρίδα, ενώ θα λυσσοκοπήσουν με προβλήματα ξένων λαών, μακρινών που τίποτα απολύτως δεν μας συνέδεσε ποτέ. Την αηδία μου.

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Φρικαλεότητες που θα έπρεπε, αν ζούσαμε σε κόσμο δικαίου, να στιγματίζουν τα κράτη τους λαούς που τις υποκίνησαν, που τις κάλυψαν.

Πλην… μια καταχρεωμένη πολιτεία, πόσο μπορεί να αγωνιστεί αποτελεσματικά για τα δίκαιά της! Και με ηγεσία που δεν την νοιάζουν αυτά, γιατί ποτέ δεν τα πίστεψε. Ας πούμε πως Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει.

Η Διεθνής κοινή γνώμη τώρα έχει πιο φλέγοντα ζητήματα να αντιμετωπίσει και να επιλύσει.

Μόνο που… οι αποφάσεις παίρνονται με κριτήρια οικονομικά. Ποια αγορά είναι η μεγαλύτερη; Αυτή. Ποιος εκβιάζει την Ευρώπη με αντίποινα; Εκείνος. Ποια χώρα γειτονεύει με μπαρουταποθήκες και δεν την βαραίνει η συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης να ανάψει το φιτίλι; Ξανά αυτή.

Άρα δεν θα την στεναχωρέσω. Κάπως έτσι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook