Καλή χρονιά, καλύτερη!

Καλή χρονιά, καλύτερη!

Καλή χρονιά, καλύτερη! Και δεν θέλω γκρίνια. Όλα καλά θα μας τα κάμουνε οι ταγοί. Καλού-κακού εσείς πάρτε ένα αφρόλουτρο αρωματικό, αλλά σήμερα ξαμολυθείτε στα καφέ (όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις κουζίνας). Στο φαγητό προσοχή, σας θέλω με πιασίματα, δεν μπορώ να το αρνηθώ, αλλά όχι υπερβολές. Μέχρι εκεί που βρίσκεις νούμερο σε βρακί.

Στην έδρα μας. Η τουρνέ στην Αγνή ύπαιθρο έκλεισε με βροχές και καταιγίδες. Δύσκολο ταξίδι, τίγκα το αυτοκίνητο ζαρζαβατικά, εσπεριδοειδή, κοψίδια. Ομίχλη, νέος δρόμος στα ορεινά της Πελοποννήσεως, ακόμη δεν εντοπίστηκαν στέκια αναψυχής και εφοδιασμού, δεν έγινε στάση ούτε για κατούρημα.

Στις αρχές του χρόνου κάνουμε και λέμε διάφορα χαζά, έτσι να κοροϊδευόμαστε πως όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Προς παραμυθίαν! Καλό, δεν λέω, αλλά η καλή μέρα από το ξημέρωμα φαίνεται. Όποιος άκουσε ειδήσεις, διάβασε πίσω από τα λεγόμενα το αυστηρό -μπιπ- που έρχεται. Ναι, ναι, κατά τ’ άλλα στην tv αγχώνονται με την πορεία των ζωδίων το 2011.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment