Κλίμα Χριστουγεννιάτικο;

Κλίμα Χριστουγεννιάτικο;

Κλίμα Χριστουγεννιάτικο;

Μμμμ, κάτι θυμάμαι αλλά δεν με βοηθάνε οι παραστάσεις γύρω. Οι βιτρίνες του κέντρου το παλεύουν, πλην τίποτα σπουδαίο δεν καταφέρνουν. Βιαστικοί οικογενειάρχες αναζητούν τα απαραίτητα, τα παιδιά έχουν πειστεί πια πως φέτος ο Άι Βασίλης θα κρατάει εξαιρετικά μικρή σακούλα. Εκείνες οι νεοπλουτίστικες συνήθειες με τα λεγόμενα ρεβεγιόν και τα ταμπλντοτ έγιναν ανάμνηση, τα ξενοδοχεία δολώνουν, πλην το ψάρι δεν τσιμπά. Ο στολισμός της πόλης σε τίποτα δεν θυμίζει ημέρες κλέους, τότε που το χρήμα κυλούσε γύρω άφθονο και μόνο οι αετονύχηδες το μάζευαν με τον κουβά, εμείς περιμέναμε το δώρο στις 16 για να ξανοιχτούμε.

Αφού σου λέει, 170 πρώην βουλευτές ζητούν αναδρομικά τις αυξήσεις τους, τέτοια φτώχεια κατηραμένη. Ε, μην τους δούμε και στα συσσίτια της ενορίας, ντροπή για την δημοκρατία μας. Εκείνο το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης που στολίζαμε στο Σύνταγμα, αλήθεια πού το έχουμε καταχωνιάσει;

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment