Ματιά

Κλειστόν λόγω έκτακτης τουρνέ

Αφήστε τις δικαιολογίες, που εμείς σε αναζητήσαμε, που τσουρομαδιόμαστε από αγωνία, που ανησυχήσαμε, που πίναμε στην υγειά σου και τρέχαμε περικαλετοί στη Νικολούλη να σε ψάξει στους γιαλούς, σιγά. Σας περικαλώ δεν θα ‘θελα… […]

Κλειστόν λόγω έκτακτης τουρνέ

Αφήστε τις δικαιολογίες, που εμείς σε αναζητήσαμε, που τσουρομαδιόμαστε από αγωνία, που ανησυχήσαμε, που πίναμε στην υγειά σου και τρέχαμε περικαλετοί στη Νικολούλη να σε ψάξει στους γιαλούς, σιγά. Σας περικαλώ δεν θα ‘θελα… Ποιός χέστηκε για την απουσία μου από το ιοστεφές άστυ και από την… στήλη; Ε, κάτι τηλεφωνήματα μετρημένα στα δάχτυλα, 5-6 μηνυματάκια εδώ κι ένα ποίημα της Βάνας. Ελάτε, δεν θα σας μαλώσω άλλο. Μου είστε μόνο λιγάκι αμελείς και λιγάκι γαϊδουράκια, το ξέρω. Σας λείπει εκείνο το αποτέτοιο της συντρέχτρας. Όλα συγχωρεμένα.
Κλειστόν λόγω έκτακτης τουρνέ στην επαρχία.
Υποχρεώσεις οικογενειακές.
Εμείς που έχουμε μεγαλούτσικους γονείς τα έχουμε κάτι τέτοια έκτακτα. Αλλά ελπίζουμε πάντα να είναι όλα περαστικά και να επανέλθω την Τρίτη στο πόστο μου… με διάθεση εποικοδομητική. Πςςςςςςςς! Μήτε κυβερνητικός εκπρόσωπος να ήμουν δεν θα έριχνα τέτοια τσιτάτα (ο σημερινός είναι και φίλος εδώ, πριν καταλάβει το αξίωμα). Ραντεβού την Τρίτη το απόγευμα, Θεού θέλοντος, καιρού επιτρέποντος και διαθέσεως βελτιουμένης.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;