Ματιά

Μάρκος Σεφερλής και πολύ τους πάει…

Κουτσοπροσπαθούνε τα ΜΜΕ τα στήσουν κλίμα εορταστικό, πλην νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει, ούτε τραγουδάει, ούτε γιορτάζει, ούτε τσιλιμπουρδίζει. Εμείς χαιρόμαστε το τζάκι μας, ναι αυτό της φωτό, και τα συμπαρομαρτούντα. Το πρωί περπάτησα στο […]

Μάρκος Σεφερλής και πολύ τους πάει…

Κουτσοπροσπαθούνε τα ΜΜΕ τα στήσουν κλίμα εορταστικό, πλην νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει, ούτε τραγουδάει, ούτε γιορτάζει, ούτε τσιλιμπουρδίζει. Εμείς χαιρόμαστε το τζάκι μας, ναι αυτό της φωτό, και τα συμπαρομαρτούντα. Το πρωί περπάτησα στο κύμα, βούλιαξα μέχρι τον αστράγαλο στην άμμο, ως ο πιο ριψοκίνδυνος της παρέας (πςςςςςςς!) με πήρε ξυστά κι ένα κύμα δυνατό, λούτσα γύρισα σπίτι βιαστικά κι αγκάλιασα το παραγώνι. Μέσα διασκέδασης πρωτόγονα.

Αφού, σου λέει, πήγε ο Γιώργος με μια παρέα ανέμελη, φίλους από το gym να διασκεδάσει σε ένα κέντρο νυχτερινό και τους άφησε όλους σύξυλους με κείνο το πέρα βρέχει στο μάτι. Φαλτσάρανε τα μικρόφωνα μοναχά τους. Είναι εκείνο το παλιό πέσιμο από την κούνια, δεν εξηγείται αλλιώς, καλά τα έλεγε η κ. Ρώπα στο Τσαντίρι. Άντε τώρα να είσαι συγγραφέας και να σου ζητήσουν νούμερο επιθεωρησιακό. Τι να γράψεις; Αφού όλα γύρω εξελίσσονται σαν να τα έγραψε-σκηνοθέτησε-παίζει… όχι δεν θα πω εκείνους που θα έβλεπα ευχαρίστως. Ο Μάρκος Σεφερλής και πολύ τους πάει.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook