Ματιά

Με τι καρδιά;

Ναι, μας ανέλυσαν το Νέο Πακέτο Μέτρων από τα κρατικά κανάλια MEGA & NET, πάλι τα μισθωτά θα την πληρώσουμε παρά τις διαβεβαιώσεις. Και ερωτώ: Με ποιούς να πάω να πορευτώ αύριο, γαμώτο; Έχω […]

Με τι καρδιά;

Ναι, μας ανέλυσαν το Νέο Πακέτο Μέτρων από τα κρατικά κανάλια MEGA & NET, πάλι τα μισθωτά θα την πληρώσουμε παρά τις διαβεβαιώσεις. Και ερωτώ: Με ποιούς να πάω να πορευτώ αύριο, γαμώτο; Έχω όλη την διάθεση και το πείσμα που απαιτείται. Αλλά με ποιούς; Πιασμένος αλαμπρατσέτα με τους συνδικαλιστές των σωματείων που φέρουν ευθύνη μεγάλη της διάλυσης; Εκείνους που αξίωναν τσαμπουκαλίδικα από κάτι χέστες υπουργούς, κερδίζοντας τα παράλογα, εκ των οποίων τα περισσότερα για την πάρτη τους; Ε, θα κατέβαζαν τον διακόπτη του κράτους αλιώτικα και ποιός το διακινδύνευε! Με τι καρδιά να περπατήσω μαζί τους την Σταδίου; Το ίδιο πανό να κρατήσω με εκείνες τις θρασύτατες μουτσούνες; Δεν ξέρω… θα συμβουλευτώ το μαξιλάρι, που έλεγε κι ο Φλωράκης.
Πάντως το καλοκαίρι που βολόδερνα σε παραλίες της Αγνής υπαίθρου έβλεπα σκόρπιες κάτι βιλάρες εντυπωσιακές. Κάποιες είχαν κάτι νεοπλουτίστικο, μια κακογουστιά του κερατά, αλλά φταίει ο διακοσμητής πιστεύω που καλοπλήρωσαν οι ιδιοκτήτες. Σπίτια εκατομμυρίων, περιβάλων χώρος μέσα στη χλιδή, το εσωτερικό δεν το είδα η αλήθεια είναι, δεν με κάλεσαν κιόλας. Έκανα μια ψιλοέρευνα κι έβλαλα τα συμπεράσματά μου. Απαξάπασες οι βιλάρες παρά θιν αλός ανήκαν σε διατελέσαντες Αντιδημάρχους, Νομαρχιακούς Συμβούλους, αστυνομικούς εν αποστρατεία αλλά υπηρετήσαντες σε πόστα περίεργα (κάτι αρχαιοκαπηλίες, κάτι διώξεις ναρκωτικών, τέτοια αγνά), μεγαλοσυνδικαλιστές γνωστούς από τους αγώνες στον δρόμο για τα διακαιώματα του λαού, συνταξιούχους υπαλλήλους Πολεοδομίας νησιών, εφοριακούς, κληρικούς που… διακόνησαν σε πόστα ΚΑΛΑ, δεν εννοώ τον παπά του χωριού με τα 6 παιδιά. Και πολλές από αυτές τις εντυπωσιακές οικοδομές, μα πάρα πολλές, ανήκουν σε πρόσωπα που για δαύτους λέγονται διάφορα περί χασισεμπορίας. Είναι και η περιοχή εκείνη που τριγυρνούσα κατάλληλη, το έδαφος ευνοεί τις καλλιέργειες. Αυτά. Γι αυτό λοιπόν κολλάω. Για κάτι τέτοια καθάρματα να χάσω το μεροκάματο; Δεν ξέρω… θα συμβουλευτώ το μαξιλάρι.
Πάντως σήμερα έβγαλα κάρτα καυσαερίων, πλήρωσα την εφορία ολόκληρη, πλήρωσα ΔΕΗ μετά χαρατσίου, μούντζωσα προς πάσαν κατεύθυνσιν, πέρασα κι από μια λαϊκή για διάφορα. Φαγητό είχα έτοιμο, χθες επισκέφτηκα μια φίλη και πήρα κατσαρόλι φεύγοντας. Κι απόψε, μπαϊλντισμένος, είπα να μεγαλουργήσω για να σπάσει η πικρίλα, φτιάχνοντας μελιτζάνες παπουτσάκι, έτσι να πάνε κάτω τα φαρμάκια, είχα τον κιμά έτοιμο. Και επειδή είμαι μαζόχα εξακολουθώ να βλέπω ειδήσεις στη ΝΕΤ, δώστε μου μια κλωτσιά, τσιμπήστε με (απαλά). Καλό βράδυ.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook