Ματιά

Να ανταποδώσουμε ό,τι πήραμε

Υψηλόν βαρομετρικόν! Με κλικ εδώ θα βλέπετε τα βίντεο που διαλέγει η Ματιά στο YouTube! Το πόσο μου αρέσει αυτό το μάλε-βράσε που γίνεται με τις δηλώσεις και τα πολιτικά γλυψίματα, έτσι που αποκαλύπτεται […]

Να ανταποδώσουμε ό,τι πήραμε

Υψηλόν βαρομετρικόν!

Το πόσο μου αρέσει αυτό το μάλε-βράσε που γίνεται με τις δηλώσεις και τα πολιτικά γλυψίματα, έτσι που αποκαλύπτεται ο καιροσκοπισμός τους… Μέσω αλληλοκοπλιμενταρισμάτων, αλληλοκαρφωμάτων, αναλύσεων μιας τρίχας κατσαρής, παιχνιδιών της μακριάς γαϊδούρας και αντιηλιακών… «Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά βρισίδια πέφτουν. Μήνα σε γάμο ρίχνονται; μήνα σε χαροκόπι; Μουδέ σε γάμο ρίχνονται, Μουδέ σε χαροκόπι. Ο Τράγκας κάνει πόλεμο Με Άδωνη και Τσίπρα.»

Εσείς το νου σας, τα έχουμε ξαναπεί, όσες θέσεις εργασίας κι αν μοιραστούν, μην τσιμπάτε. Ακροποδητί και τοίχο-τοίχο.
Η ευγένεια απαιτεί να ανταποδώσουμε ό,τι πήραμε. Αλλά, μεταξύ μας, είναι και για γέλια. Κάτι δηλώσεις, κάτι συνεντεύξεις υποψηφίων και επικεφαλής ομάδων, ονόματα δεν λέω, ξέρετε εσείς. Αναλύουν το τίποτα απολύτως, εύχονται το καλό, έτσι γενικώς και ελπίζουν να στρογγυλοκάτσουν σε μαλακές καρέκλες. Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή!

Του λόγου μας ναι, σωστά υποθέσατε. Μπορεί να μας έχουν πλανέψει ακρογιαλιές δειλινά, αλλά συγχρόνως συγχαίρουμε με λόγια δολοφονικά τους επιτυχόντες, ακούμε τον πόνο αποτυχόντων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων (τους παρηγορώ με την θανατερή ατάκα «Οι ακαμάτρες κι οι ζαβές έχουν τις τύχες τις καλές»), ύστερα τους κοιτάζω έτσι συμπονετικά και λέω Δεν το έχεις καλό μου με το πλιάτσικο, άσε τους εκπαιδευμένους επι τούτου να επιδοθούν στο «Θεάρεστον». Κατόπιν κάνουμε έτσι μια κείθε κλείνοντας το μάτι σε κάτι παμπόνηρα γεροντάκια Αγουλινίτσης που πιάνουνε πουλιά στον αέρα και κρυφοκοιτάνε με χείλη σφιχτά, τσιμπολογάμε τηγανητά, ελπίζουμε να περάσουμε καλό καλοκαίρι με τα απλά και ανέξοδα, γιατί από τις εκλογές δεν ελπίζουμε τίποτα απολύτως.

Όσοι έχουν διαφορετικήν την άποψιν, ελεύθερα. Ας στηθούν στην ουρά να περιμένουν. Ελάτε, ελάτε, κάνετε μια έτσι ανέμελα και διώξτε την θερινή ραστώνη, κοινώς μουργέλα. Πάμε δυνατά. Όπλα, μπαλάσκες και… γιούργια! Το τελευταίο, για να κάνει έτσι πιο ευρωπαϊκό. Με τον νου πλουταίνει η κόρη με τον ύπνο η ακαμάτρα. Μεθαύριο Κυριακή, όλοι «Στις κάλτσες»! Πώς το έλεγε κείνος ο ταξιδευτής του κόσμου, που τον ψηφίσατε κάποτε να πρωθυπουργεύσει; Αυτό. Όχι τζούφια πράματα. Στις κάλτσες.
Και μπαρντόν κι αν μπουμπουνίσει και καμμία πιστολιά!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook