Να βροχές, να χαλάζι, πάει η φωλιά…

Να βροχές, να χαλάζι, πάει η φωλιά…

Να βροχές, να χαλάζι, πάει η φωλιά…

Πάπλωμα; Ε, όχι ντε. Αλλά έτσι που το πάει… Και δεν λέμε ακόμα το “κάνει κρύο κάνει τσίφι για το δόλιο το κοτσύφι”. Ε, σαν βγαίνει ο ήλιος γλυκαίνει το πράγμα.

Τι έγινε τελικά, γύρισε ο Αλέξης; Ψιλοκαλούτσικα πήγε το ταξίδι, μην λέμε μαλακίες όλη την ώρα για τα αγγλικά του, αλλά οι μαλακίες έξι μηνών με τους Βαρουφάκηδες και τα άλλα παιδιά δεν ξεπλένονται. Καλά, μπορεί τώρα που γύρισε να μιλάει τα ελληνικά σαν την Καλομοίρα, ούτε κι αυτό έχει σημασία.

Τι παίζει τελικά; Παράδωσε η Ζωή την προεδρία; Αναίμακτα; Δεν άκουσα κάτι για θύματα. Ο Άδωνις έγινε δεκτός; Πείτε και σε μας που Σαββατοκύριακο βάζουμε σταθμούς αποκλειστικά με μουσική. Εντάξει, βλέπω εδώ κάτι σχόλια κακιασμένα μα δεν τα λαμβάνω υπ’ όψιν. Αφήστε που βγαίνουν κάτι παλαιοπασόκοι, κρυμμένοι 5-6 χρόνια, που τώρα ξεμυτίζουν από το λαγούμι, να ορμηνέψουν με κάτι ειρωνείες μάλιστα αισθητικής Αυριανής. Ξέρετε, αυτά που τους υπαγόρευε 30 χρόνια ο Λαλιώτης. Άει μου στο διάολο τσόλια νηστικά που γίνατε χορτάτα. Δεν λέω φυσικά για αυτά τα σχόλια. Επισήμως τι παίζει να μάθουμε. Θα φανούν τόσο ακριβοδίκαιοι του γράμματος των κανόνων τα κατάλοιπα του Σαμαρά; Μνήσθητί μου.

Πάντως και με αποκλειστικά μουσικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο, καλά περνάς. Έκανα μια μαλακία με την τέντα και την ψιλοξήλωσα, θα δούμε πώς θα την μπαλώσω… Το γραπτό μου; Ναι, οδεύει προς ολοκλήρωσιν.

Όχι, δεν πήγα παραλία. Άλλα χρόνια τέτοιον καιρό είχα ακόμα κατακαλόκαιρο, αλλά να βροχές, να χαλάζι, πάει η φωλιά, παν τα κοτσυφόπουλα… Λέω το βράδυ να στήσω στο μπακλόνι την ψησταριά. Πώς το βλέπετε και σεις, ως πιο μυαλωμένοι; Σουβλάκια και λαχανικά. Ε;

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment