Ματιά

Όπως τους πρέπει

Ο Γιώργος, σου λέει, δεν φεύγει. Θέλει να ολοκληρώσει. Ο καιρός μονάχα παίρνει την καλύτερη, όλα τα άλλα τι να σας λέω. Μπήκαμε στην ευθεία για το Πάσχα, πρώτοι Χαιρετισμοί απόψε. Αύριο των αγίων […]

Όπως τους πρέπει

Ο Γιώργος, σου λέει, δεν φεύγει. Θέλει να ολοκληρώσει. Ο καιρός μονάχα παίρνει την καλύτερη, όλα τα άλλα τι να σας λέω. Μπήκαμε στην ευθεία για το Πάσχα, πρώτοι Χαιρετισμοί απόψε. Αύριο των αγίων Θεοδώρων, στο χωριό έφτιαχναν σ’ όλα τα σπίτια κολοκυθόπιτα, φύλλο, κίτρινη κολοκύθα ψιλοκομμένη, καρύδια, αμύγδαλα και μέλι. Άνοιξη! Άντε, να μαζέψουμε κασκόλ και παπλώματα, τα βαρέθηκα. Μια ομελέτα με πιπεριές είχε απόψε το μενού, φτώχεια κατηραμένη. Πήρα κι ένα λελουδικό αναρριχώμενο, μπλε λουλουδάκια ανοιξιάτικα, θα το παραχώσω κι αυτό κάπου. Έτσι, εις ανάμνησιν. Επίσης θα περιμένω να έρθει η Κυριακή των εκλογών, κάπου πριν το καλοκαιράκι, έτσι να τιμήσω όπως τους πρέπει κάτι επίδοξους. Μια προκαταβολή θα δώσω στην παρέλαση, έτσι σε χαιρετισμό με ανοιχτές παλάμες, το καλεί η μέρα. Στις εκλογές θα δώσω αυτά που τους τάζει κι ο Καραϊσκάκης στο τραγούδι από τους “Ιππείς της Πύλου”. Κι αυτό εις ανάμνησιν.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;