Ματιά

Ωραία στην εξοχή!

Ωραία στην εξοχή! Το πρωί περπάτησα δίπλα στο κύμα, υπέροχη θάλασσα. Εξεπλάγην βέβαια βλέποντας την δασκάλα μου της πρώτης δημοτικού χειμερινή κολυμβήτρια, ακμαιότατη. Εμείς απλά λιαστήκαμε αρκετά και την κατάλληλη ώρα φύγαμε για ούζα. […]

Ωραία στην εξοχή!

Ωραία στην εξοχή! Το πρωί περπάτησα δίπλα στο κύμα, υπέροχη θάλασσα. Εξεπλάγην βέβαια βλέποντας την δασκάλα μου της πρώτης δημοτικού χειμερινή κολυμβήτρια, ακμαιότατη. Εμείς απλά λιαστήκαμε αρκετά και την κατάλληλη ώρα φύγαμε για ούζα. Τι να πεις! “Η φτώχια θέλει καλοπέραση”. Η παροιμία συμπληρώνει με την ατάκα “κι η πουτανιά φτιασίδι”, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Άλλη διαπίστωση που έκανα είναι ότι εδώ ζεις καλύτερα χωρίς ειδήσεις στην tv. Μαθαίνεις κατευθείαν ανοίγοντας τον φάκελλο του ταχυδρομείου το τι θα σκαρφιστεί ο κ. Βενιζέλος για να σου τα πάρει. Κι ό,τι σε βρει εκεί, επιτόπου. Γλυτώνεις τις χρόνιες παθήσεις, την μελαγχολία και τα βίαια ξεσπάσματα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;