Ποιος μας μάτιασε;

Ποιος μας μάτιασε;

Ποιος μας μάτιασε; Ποια κακούργα ψυχή Σαββατογεννημένη μας γλωσσόφαγε και δεν μπορούμε σήμερα να ξαμολυθούμε στις θάλασσες, να παραδώσουμε τα κορμιά μας τα αλίκτυπα στον ήλιο και στο κύμα; Τι σκατόκαιρος, απότομα! Κρίμα, κι είχα όνειρα πολλά για εμάς.

Τούτο το τελευταίο είναι μια ατάκα που την λέω συνήθως όταν διαπιστώνω πως κάποια άτομα εδώ με έχουν διαγράψει για λόγους εντελώς δικούς τους, που δεν μου εξηγούν ποτέ και απλώς υποψιάζομαι. Στέλνω τότε κι εγώ ένα μήνυμα μέχρι αηδίας θλιμμένο και δακρύβρεχτο, όπου εκφράζω τον πόνο και την απογοήτευσή μου περιγράφοντας πόσο βαθιά με πλήγωσαν στα φυλλοκάρδια με τούτη την εκδικητικιά κίνηση. Βλέπεις είναι και κόσμος που νιαουρίζει από εδώ πότε-πότε ότι θα …προβεί σε διαγραφές. Πώς απειλεί η τρόικα με απολύσεις; Κάπως έτσι. Άντε καλέ, που έλεγε κι ο Βουβουζέλας στη Βουλή και τον κορόιδευε ο Κασιδιάρης. Εκφράζω λοιπόν την πίκρα μου για την άκαρδη διαγραφή και καταλήγω με την ατάκα: Κρίμα. Κι είχα κάνει τόσα όνειρα για εμάς…

Ξαναγυρνώ στο θέμα μου που είναι οι παραλίες το Φθινόπωρο. Η καλύτερη στιγμή τους. Δεν τις τσαλαπατούν, μήτε τις κατακατουράνε οι ορδές των περιστασιακώς λουομένων με τα γνωστά και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες ανατριχιαστικές. Το Φθινόπωρο καταφεύγουμε εκεί εμείς τα πολύ γλυκά παιδιά, οι ερασταί της θάλασσας! Δεν επιτρέπω εδώ σχόλια και κοροϊδίες. Μπορείτε απλώς να μας μιμηθείτε, αλλά με προσπάθεια και εσωτερική διεργασία που απαιτεί χρόνο. Ελάτε βρε κουτά, που σκιαχτήκατε. Πείτε ελεύθερα την παρόλα σας. Ξεχαρμανιάστε.

Κι έτσι έμειναν τα σχέδια περί εξορμήσεως μετά βατραχοπεδίλων, αμανάτι. Επί του παρόντος, μετά τον καφέ, θα κατασπαράξω μέρος των γλυκισμάτων που έφερε μια παρέα χθες βράδυ και φάγαμε κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες (βουνό, ναι) στη βεράντα, ανάμεσα στα λέλουδά μου και τα αναμμένα κεράκια, αλλά που στο τέλος παραλείψαμε να κατασπαράξουμε γλυκό. Δεν θα συνεχίσω με περιγραφές που θα σας στείλουν στο ψυγείο, είναι ακόμα καλοκαίρι και σας είδα πως κουτσοπήρατε κάτι γραμμάρια εκεί στα γοφιά.

Σας ασπάζομαι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment