Ματιά

Προς παραμυθίαν!

Συννεφιασμένη Κυριακή! Δεν είμαι μόνος στο με ότι άλλο μοιάζει το “συννεφιασμένο”, αλλά δεν με παρηγορεί αυτό. Δεν έχει ξεπόρτισμα, δεν έχει μία, δεν έχει διάθεση… Πολλά άλλα “δεν έχει” μπορώ να καταγράψω εδώ, […]

Προς παραμυθίαν!

Συννεφιασμένη Κυριακή! Δεν είμαι μόνος στο με ότι άλλο μοιάζει το “συννεφιασμένο”, αλλά δεν με παρηγορεί αυτό. Δεν έχει ξεπόρτισμα, δεν έχει μία, δεν έχει διάθεση… Πολλά άλλα “δεν έχει” μπορώ να καταγράψω εδώ, πλην λέω να μην το πάμε στο αυστηρώς ακατάλληλο. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, πλην χωρίς πελάτες. Θα προτιμούσα να πιω έναν καφέ κάπου με θέα, παρά να μπω και να πάρω κατιτίς μίζερο που μπορώ να ζήσω και δίχως του. Πλην για προληπτικούς λόγους δεν θα κρατώ τίποτα αιχμηρό μαζί μου. Μπορεί να εμφανιστεί κανένας πολιτικός, αν κι εκεί που συχνάζω δεν είναι στέκι τους. Τα τηλέφωνα δεν θα τα εκσφενδονίσω, όχι. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις… Μπα, θα κάτσω σπίτι, φαγητό έχει, χειμωνιάτικο. Δεν θα τηγανίσω αυτό. Πήρα κάτι βολβούς από φυτό Κρόκο, ωραίο δείχνει στις φωτό, θα τα φυτέψω. Και μια μικροτριανταφυλλιά κίτρινη, όλο μπουμπούκια. Προς παραμυθίαν!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook