Προβλέπεται χειμώνας σκληρός

Προβλέπεται χειμώνας σκληρός

Ξαναματαπισωαλλάζει το φορολογικό! Το έστιψα, να θυμηθω πόσες φορές ήρθαν τα πάνω κάτω όσα χρόνια την παλεύω ως φορολογούμενος, έβγαλα τα παπούτσια να μετρήσω και σε κείνα τα δάχτυλα, δεν έφτασαν και το παράτησα. Άσε με καλό μου. Πώς το λέει ο Σαββόπουλος; Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων…
Κακοκαιρία, σου λέει, στην Ευρώπη. Καλό είναι να καθυστερήσει να μας έρθει αποδώ, πόση προμήθεια να κάνουν τα νοικοκυριά από καυσόξυλα! Αφήστε που δεν το αποφάσισα ακόμα για μια σόμπα Κιροζάν, το καλοριφέρ το ασφάλισα. Έβαλα ένα κόκκινο Χ από ταινία πάνω στο κουμπάκι της αυτόνομης. Με βλέπω να καίω μαγκάλι στη βεράντα κι ύστερα να το μπάζω μέσα με μια λεμονόκουπα πάνω στα κάρβουνα, να εξουδετερώνει τις αναθυμιάσεις.
Α, δεν θα το αντέξω να ανοίξω άλλο βράδυ την tv και να ξαναπέσω πάνω σε Δήμο Βερύκιο, είναι που παίρνω κάτι φαρμακάκια για το κρύωμα και μου διαταράσσουν το νευρικό σύστημα, όχι δεν θα το αντέξω. Μαγειρική; Όχι, όχι, μαγείρεψα τόσο προ ημερών λόγω εορταστικών εκδηλώσεων, που το μπούχτισα. Τα περισσεύματα αύριο εξαντλούνται, οπότε βλέπουμε. Σε απελπισία, ακούω, οι έμποροι καυσίμων μιας κι ο κόσμος δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης. Μμμμμ, δεν θα τους λυπηθώ. Να την περάσουν με αυτά που έβγαζαν τότε που μας έκλεβαν με ποικίλους τρόπους, ξέρουν εκείνοι. Φέτος προβλέπεται χειμώνας σκληρός. Φόρμες χοντρές, κουκούλες, παπλώματα και… ο φτωχός θα γλεντήσει με τον δικό του τρόπο. Μην βγει κανείς και πει την παροιμία, έχουμε μικρά και άπραγα στο φιλοθεάμον κοινό.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment