Ματιά

Σ’ ένα συρτάρι, του μυαλού και της καρδιάς

Είπα να το ρίξω έξω απόψε και μεγαλούργησα στην κουζίνα. Κοτόπουλο χωριάτικο κοκκινιστό με ρύζι πιλάφι. Αλλά το έκανα όπως η μάνα μου παλιά που έβραζε το ρύζι μέσα στη σάλτσα του κοτόπουλου. Αριστούργημα. […]

Σ’ ένα συρτάρι, του μυαλού και της καρδιάς

Είπα να το ρίξω έξω απόψε και μεγαλούργησα στην κουζίνα. Κοτόπουλο χωριάτικο κοκκινιστό με ρύζι πιλάφι. Αλλά το έκανα όπως η μάνα μου παλιά που έβραζε το ρύζι μέσα στη σάλτσα του κοτόπουλου. Αριστούργημα. Αλλά μόνο γι απόψε, αύριο νηστεία.

Πρωτάγιαση, παραμονή των Θεοφανείων. Με τον πρώτο αγιασμό, φεύγουν τα παγανά, οι καλικάτζαροι, από τη γη. Κατεβαίνουν πάλι στο λαγούμι τους να πριονίζουν ολοχρονίς το μεγάλο δέντρο που στηρίζει τον κόσμο. Τέτοια διάβαζα μικρός κι έγινα παραμυθάς, μόνο που δεν σας τα λέω πάντα. Τα περισσότερα (και τα καλύτερα) τα φυλάω κλεισμένα ερμητικά σ’ ένα συρτάρι. Του μυαλού και της καρδιάς.

Ελάτε, ελάτε, ας τα αφήσουμε αυτά. Ετοιμαστείτε για την βουτιά την Παρασκευή στον αγιασμό των υδάτων. Μετά θα γιουχάρουμε όλοι μαζί τους πολιτικάντηδες που θα σκαρφαλώσουν στις εξέδρες, η μούρη τους!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook