Ματιά

Σαλπάρει το καράβι απαλά

Σαλπάρει το καράβι απαλά Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Σαλπάρει το καράβι απαλά και με πάει… κάπου ψιλοκοντά. Όχι και δίπλα, μια ωρίτσα πλους! Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Δύσκολη […]

Σαλπάρει το καράβι απαλά

Σαλπάρει το καράβι απαλά

Σαλπάρει το καράβι απαλά και με πάει… κάπου ψιλοκοντά. Όχι και δίπλα, μια ωρίτσα πλους!

Δύσκολη εβδομάδα προσαρμογής, ήρθε κι έριξε η Φώφη εκείνο το αξεπέραστο και τόσο σύγχρονο αστείο για το χρυσό βατόμουρο, αποδιοργανώθηκα. Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ, πρέπει να πληρώσω όλους τους λογαριασμούς του διμήνου συν την δεύτερη δόση εφορίας, να δω τι θα κάνω με ένα παλιοτάμπλετ που δεν ανοίγει, άλλος καημός, να αποφασίσω αν θα κατέβω να ψηφίσω στις εκλογές. Με βλέπω προς το όχι.

Τηλεφωνούν και κάτι κυρίες από γραφεία κομμάτων (όχι πολλών είναι η αλήθεια) για να με διευκολύνουν. Μου είπαν και μέχρι να με κατεβάσουν με Ι.Χ. αλλά το κόβω για δύσκολο. Πρώτον δεν υπάρχει ζήλον και δεύτερον χθες έβγαλα τα βρακιά από τους σάκους και τα έβαλα στη θέση τους. Άντε ξανά μανά; Έχω κι εσάς εδώ που κοπανιέστε επειδή δεν έχει γαλλικό αξάν ο Βαγγέλης. Ηρεμήστε, καλά μου.

Έχουμε προβλήματα δεν λέω. Όσα ποτέ. Αλλά δεν θα λυθούν αποφασίζοντας με τέτοια κριτήρια. Μετρήστε την διαδρομή του καθενός, την αξιοπιστία του, ακούστε και αποφασίστε ψύχραιμα. Δεν είναι ώρα για εξαλλοσύνες, ούτε για συναισθηματισμούς με αναφορές στο απώτατο παρελθόν.

Να σας το πω χοντρά χοντρά να μην μου βασανίζεστε; Το λέω. Τρεις είναι οι επιλογές.

Η μια είναι η επιλογή ενός εκ των κομματικών σχηματισμών που θα εφαρμόσουν κατά γράμμα το μνημόνιο. Κατά γράμμα αυτή την φορά γιατί δεν μας παίρνει ως χώρα να κάνουμε πονηριές τάχα. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί οι κομματικοί σχηματισμοί.

Η άλλη επιλογή είναι αυτών που αρνούνται τα μνημόνια και προτείνουν πενηνταράκι αντί ευρώ ή άλλο νόμισμα. Ξέρετε επίσης.

Και η τρίτη επιλογή είναι αυτή του τύπου Ένωση Κεντρώων και Βασίλης Λεβέντης που λέει πως έχει κάτι γνωστούς στη Γερμανία και θα το κανονίσει μαζί τους το πρόβλημά μας.

Του λόγου σας αποφασίστε κατά την κρίση σας και κατά την όρεξή σας. Εγώ τώρα θα σας ασπαστώ, θα φάω το αυγό μου για δυνάμεις και θα φύγω για θάλασσα, λέω να το χαρώ σήμερα.

Τα άνθη μου; Ναι, αριστούργημα. Θα σας πω τα νέα τους άλλη στιγμή.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook