Τα καλαμαράκια, η αλκυόνη και η καμέλια

Τα καλαμαράκια, η αλκυόνη και η καμέλια

Πεθύμησα να μυρίσω καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο κι είπα να τηγανίσω καλαμαράκια. Την τελευταία φορά που έφτιαξα μου έγιναν χάλια, αλλά πήρα πληροφορίες από …ειδικιά και σήμερα θα τα πετύχω. Καλό στράγγισμα, αλεύρωμα και μπόλικο καυτό λάδι, το μυστικό.
Τι κρύο και τούτο! Τελικά μήτε φέτος η αλκυόνη βρήκε καιρό να κλωσήσει, να δω πώς θα διαιωνιστεί το είδος…
Πιστός στην συνήθειά μου της Παρασκευής, χθες πήρα μια πανέμορφη Καμέλια. Κούκλα! Όλο διπλά μεγάλα λουλούδια κατακόκκινα. Φτύστε την και πείτε να μου ζήσει. Θα της βρω γλάστρα αριστούργημα, δεν της ταιριάζουν εκείνες οι παλιοπλαστικούρες.
Περιπεράστε το απόγευμα για καφέ, φασκόμηλο, λουίζα μετά γλυκακίου, να την καμαρώσετε. Χαιρετίζω και τρέχω να βάλω τηγάνι στη φωτιά.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment