Θα το πάμε γλυκά…

Θα το πάμε γλυκά…

Θα το πάμε γλυκά…

Ελάτε, θα το πάμε γλυκά μετά το πρωινό κολατσιό. Μια συνοπτική περιγραφή-αναφορά-παρότρυνση-ορμήνεια.

Γυαλιά, αντιηλιακά, καπέλο, βιβλίο και βουρ. Είναι Καλοκαίρι, ρουφήξτε κοιλιά, θυμηθείτε που μαζί πηγαίναμε στην αμμουδιά και αφήστε την κυρία του Αλέξη να κυκλοφορεί με τα κομπινεζόν. Όλα είναι θέμα στυλ και παιδείας, παιδείας με την ευρυτάτη του όρου έννοια.

Στο θέμα μας. Ρουφάμε εικόνες και μυρωδιές. Καλοκαίρι. Μην μαυροκουρουνιάζετε. Θα έρθει χειμώνας βαρύς. Δεν λέω εδώ Γεμίστε μπαταρίες, γιατί την θεωρώ πολύ σαχλή κουβέντα πια, όπως και την αναφώνηση έλεος. Ε;

Άντε και άλλη στιγμή θα σας πω (θέλετε-δεν θέλετε) για καλοκαίρια μοσοξεχασμένα. Για το ψυγείο του πάγου, για υποβρύχιο σε κρύο νερό και παγωτό ξυλάκι, για μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα σκόρδου, δυόσμου και ντομάτας, για παιδικές μεσημεριανές δραπετεύσεις. Θα σας πω για τις κουνουπιέρες, για το κυνήγι της κωλοφωτιάς γύρω από το αγιόκλημα, για καλοκαιρινά πανηγύρια σε φτωχά ξωκκλήσια, για εκδρομές στην θάλασσα του Καϊάφα με την οτομοτρίς. Και για νυχτερινά κατουρήματα, ένεκα το καρπούζι.

Μέχρι τότε είπαμε: Μην μαυροκουρουνιάζετε. Αλέγροι. Σημείωση: Εσείς οι αλέγρες, αναδείξτε το φλογερό σας ταμπεραμέντο χωρίς εκρηκτικές υπερβολές. Αφήστε να το ανακαλύπτουν οι δίπλα. Σωστά κουκλίτσες;

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment