Της Αναλήψεως σήμερα!

Της Αναλήψεως σήμερα!

Της Αναλήψεως σήμερα! Σαράντα μέρες από το Πάσχα και σήμερα κανονικά βουτάμε στη θάλασσα να πιάσουμε την μαλλιαρή.
Πλην, θέλεις να αγιάσεις και δεν σε αφήνουν. Από την μια κάτι τρεξιματάκια στην δουλειά, από την άλλη ο καιρός που ψιλοκατουράει από το πρωί κι είναι μια απελπισία κι από την παραάλλη οι πολιτικές εξελίξεις που αυτές κι αν είναι απελπιστικές.
Οι εξελίξεις περί την ΕΡΤ κλέβουν την παράσταση.
Απόπειρα εξυγίανσης ή πράξη φίμωσης της ενημέρωσης και καταπάτηση της Δημοκρατίας.
Ακούω διάφορα από χθες, υπερβολικά και μη. Στα ραδιόφωνα, στα κανάλια, αλλά κι εδώ σε τούτο το βήμα. Απόψεις επωνύμων και μη. Αντικρουόμενες μεταξύ τους. Απόψεις βασισμένες σε οικονομικά, δημοσιονομικά αλλά και σε ιστορικά στοιχεία, καθώς επίσης και άλλες εντελώς απλοϊκές, χαιρέκακες, βιαστικές και ανόητες. Απόψεις με ψήγματα αληθείας και άλλες με καταφανή την προσπάθεια παραποίησής της.
Την απόλυτη αλήθεια, μου φαίνεται, δεν την άκουσα από κανέναν, μα δεν με παραξένεψε, δεν περίμενα το αντίθετο. Όπως και για κανένα άλλο ζητούμενο που αφορά την πολιτική κατάσταση του τόπου. Μισές αλήθειες ακούμε από καταβολής πολιτικού λόγου. Ίσως να είναι φοβερά οδηνηρό το αντίθετο, δεν ξέρω.
Αν δεν έπαιζε μέσα σε όλα και το πρόβλημα της ανεργίας 3.000 επιπλέον συμπολιτών μας, θα το καννιβαλίζαμε λιγάκι το θέμα, αυτό της υπερβολής των δηλώσεων και της στάσης των κομμάτων, όχι το του ξαφνικού θανάτου του κρατικού φορέα ενημέρωσης.
Αυτό από μόνο του είναι θέμα τραγικό.
Θα θυμίσω εδώ τον ρόλο της ΕΡΤ ως συνδέσμου ανάμεσα στην πατρίδα και τον απανταχού της γης ελληνισμό. Τον ρόλο της επίσης στις μικροκοινωνίες που ζουν στις εσχατιές της πατρίδας. Το επείγον της ανάγκης να ξαναστηθεί το συντομότερο ο Κρατικός φορές ενημέρωσης.
Η λογική συνιστά ψυχραιμία και αναμονή.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment