Τους πήρε ο πόνος για το Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία

Τους πήρε ο πόνος για το Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία

Μμμμ, νωρίς τους πήρε ο πόνος για το Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία. Θρηνούν και Ξεμαλλιάζονται που βρίζει ο “όχλος”. Μετά κολατσίζουν στις σουίτες προσούτο με πεπόνι να πάει κάτω το φαρμάκι. Ο κόσμος αηδίασε και καταγγέλει τους ενοίκους. Γι’ αυτούς τα φάσκελα. Το Κοινοβούλιο όφειλαν να το σκεφτούν όταν έδιναν τα έργα όσο όσο στα κολλητάρια τους, τσεκάροντας μετά το Ελβετικό βιβλιάριο τραπέζης. Τώρα είναι αργά για δάκρυα.

Είναι όμως νωρίς για να προγραμματίσουμε το αυριανό μπάνιο. Στην υγειά τους. Βάρδα μόνο μην ξεμυτίσει κανένα δημόσιο προσώπατο στην παραλία. Με τα βατραχοπέδιλα θα τους περιλάβουν οι πλέον θερμόαιμοι και φανατικοί των χάπενιγκ. Να έχουν και θέμα την επομένη τα πρωινάδικα. Αλλά ξέχασα. Αυτοί δεν λούονται εκεί που πάμε εμείς, στα φτηνιάρικα, αλλοίμονο.

Επίσης πολύ το γλεντάω που κάποιοι με λένε εγκάθετο του Συνεταιρισμού και με διαγράφουν. Τους εύχομαι να την πάρουν την δημόσια θεσούλα που γλυκοσαλιαρίζουν και να ησυχάσουν κι αυτοί. Γείτσες τους.

Α,α,α! Αντικατάσταση μιας λέξεως, όπως στα συμβόλαια. Εκεί που λέει “κολατσίζουν”, βάλτε “Σαβουριάζουν”. Δίνει καλύτερα την εικόνα. Μερσί.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment