Τρελές χαρές

Τρελές χαρές

Τι να σας λέω τώρα, τρελές χαρές οι σημερινές! Αφού προς στιγμήν σκέφτηκα να δέσω το βρακί μου κόμπο και να παίζω τόπι με δαύτο στο μπαλκόνι μέχρι τελικής πτώσεως, λείπει κι η Βουλγάρα από απέναντι, ευκαιρία.

Βγήκαμε στις αγορές καλέ! Βάλαμε τα καλά μας και βγήκαμε. Με το καπέλο στο χέρι κρατημένο ανάποδα. Βγείτε να ζητωκραυγάσετε στους δρόμοι όπως τότε με την Γιουροβίζιον. Δεν το μυριστήκατε, δεν το πήρατε χαμπάρι; Πανηγυρίζει η Ευρώπη ολάκερη, σήμερον πάσα φύσις αγάλλεται και χαίρει.

Τι το “Πακέτο” είδα να συγκινηθώ και να το ισορροπήσω μια ιδέα, τι ένα βουνό πατάτες έβαλα να τηγανίσω, έτσι να ξεσαλώσω σε κλίμα εορταστικό. Κέφια τρελά. Αφού το λέω και να, κάγκελο η τρίχα.

Είναι που είχαμε στη δουλειά κάτι ψιλοταραχές σήμερα, έφαγα και τσιγαριστό το μεσημέρι, αφήστε τα. Κάτι με πείραξε πάντως. Τώρα οι μελιτζάνες κάνανε τη ζημιά; ο καιρός που προσπαθεί να μας απομουρλάνει αλλά δεν θα του περάσει; ο ηλεκτρολόγος που με έγραψε και δεν ήρθε για τον φούρνο; Μπορεί και όλα μαζί. Είναι που έρχεται Πάσχα και μήτε που σκέφτηκα να περάσω από μαγαζί. Μήτε ένα σκατό να ψωνίσω, συγγνώμη κιόλας, έτσι να μου φανεί κλίμα γιορταστικό.

Μόνον η έξοδος στις αγορές πανηγυρίζει από μοναχή της. Κι ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και τον Άδωνη, λες και ξαμολύθηκαν στην αγορά του Αλ Χαλίλι. Μόλις που συγκρατήθηκαν και δεν έψαλαν πρώιμα το Χριστός Ανέστη! Οι λοιποί μούγκα.

Στα πάρκα και στις γειτονιές ανθίζουν οι πασχαλιές, οι μιμόζες, οι παπαρούνες. Ο Απρίλης με τα λέλουδα κι ο Μάης με τα ρόδα… Μέρες γλυκές, κατανυκτικές, μα κι απέραντα ερωτικές… Στο πείσμα όλων.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment