Βάζω σκούφο με ποδιά πάνω από το μαγιώ

Βάζω σκούφο με ποδιά πάνω από το μαγιώ

Εμείς, λοιπόν, τα εργαζόμενα νιάτα, αγαπητό ημερολόγιο, τέτοιες ώρες μαγειρεύουμε. Και δεν θέλω γκρίνια πως σας βάζω ιδέες, που μου είστε σε δίαιτα τώρα εσείς τάχα και την περνάτε με δυο μαρουλόφυλλα. Εμείς πάλι δεν είμαστε σε δίαιτα και τέτοιες ώρες βάζουμε τσουκάλι στη φωτιά, να βρούμε την επομένη μια μπουκιά μόλις ρημαδομαζευτούμε από την δουλειά. Επίσης δεν θέλω γκρίνια για τα φαγητά που επιλέγω να σας μοστράρω εδώ και σας κάνω να ζηλέψετε νυχτιάτικο. Ακούτε-ακούτε, που έλεγε κι ένα πολιτικός αρχηγός παλιότερα. Τα καλά σας παρουσιάζω. Όταν μου βγαίνει μαλακία, εκνευρίζομαι τόσο που δεν το σκέφτομαι καν, όχι να κάτσω να το παραστήσω κιόλας. Επίσης όταν δεν σας λέω περί φαγητά, δεν σημαίνει απαραίτητα πως το έκαψα ή έφτιαξα μια αηδία. Σημαίνει και ότι την περνάω με κάτι του ποδαριού, όπως κάθε αξιοπρεπής εργένης. Παλιότερα σήμαινε και ότι έτρωγα έξω, τώρα αυτό ξεχάστηκε.

Στο θέμα μας. Γαριδομακαρονάδα θα ξεπετάξω, σιδέρωσα ένα βουνό από ρουχισμό και έκαψα τις θερμίδες μου, έγινα και μούσκεμα στον ιδρώτα. Οπότε δικαιούμαι την μακαρονάδα μου. Φτιάχνω ένα σαγανάκι γαρίδας, χωρίς όμως τυρί. Σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές χρωματιστές, ντομάτα παραγινομένη και φυσικά τις γαρίδες. Α, παράλειψις. Έχουμε βράσει δυο λεπτά τις γαρίδες, πριν τις προσθέσουμε στο σαγανάκι. Και στο ζουμί τους βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν σμίγουμε σαγανάκι με μακαρόνια και σερβίρουμε. Απλά πράγματα. Δεν ξέρω πως την …διεκτραγωδούν οι συνταγογράφοι την γαριδομακαρονάδα, ίσως να την κάνουν πιο περιπεπλεγμένη περιπλοκή. Εμείς πάλι στα εύκολα. Αλλά, σας βεβαιώ, υπέροχη. Προαιρετικώς το τυρί. Βάζω σκούφο με ποδιά πάνω από το μαγιώ και καταπιάνομαι.

Ασπασμούς θερμούς.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment