Λέγονται διάφορα... .: Facebook .: Ματιά
 

Λέγονται διάφορα…

Γράφει: Matia Gr
Λέγονται διάφορα…

Τα της Κύπρου μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ειδήσεων. Λέγονται διάφορα, μεταξύ τους αντικρουόμενα, λύση πάντως δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Έχω μιαν υποψία: Οι δημοσιογράφοι που μας ενημερώνουν, δεν γνωρίζουν το θέμα σε βάθος, δεν ξέρουν οικονομικά. Λένε απλώς διάφορα, αναχαράζοντας στην καλύτερη περίπτωση δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων. Κι εμείς ακούμε. Ο Πρετεντέρης συμβουλεύει την αναθεώρηση του Όχι, ο γερμανός υπουργός λέει κι αυτός κάτι χαιρέκακα, εμείς ως χώρα κάτι αναμασάμε εκεί περί συμπαράστασης, η Κυπριακή ηγεσία μοιάζει εγκλωβισμένη στις τακτικές των τελευταίων χρόνων με τα ξένα κεφάλαια που περνούσαν μια βόλτα από το χρυσοπράσινο φύλλο το ριγμένο στο πέλαγο, ο κόσμος δεν ξέρει αν θα μπορεί αύριο να μπει στο μπακάλικο, Ο Μόσκοβος που θα κατέβαινε από αιώνων να μας σώσει τώρα κάνει μούτρα, πάντως του λόγου μου απόψε λέω να φτιάξω μια γαριδομακαροναδούλα.
Τι λέω να φτιάξω, που την ξεκίνησα… Δυο μέρες δερνόμουν με κάτι παλιοφακές, είπα αμάν να ξεμπερδέψω με δαύτες. Θα σας πω και την συνταγή (ψιλοδική μου). Βράζω για πολύ λίγο γαρίδες και στο νερό τους βράζω κατόπιν τα μακαρόνια. Τα σουρώνω και τα αφήνω να περιμένουν. Κατόπιν φτιάχνω ένα σαγανάκι γαρίδας με κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, φυσικά τις γαρίδες (και προαιρετικά τυρί φέτα). Κατόπιν το σμίγω αυτό με τα μακαρόνια. Αυτό. Απλό και καλό. Λένε πως οι μακαρονάδες θαλασσινών δεν θέλουν τυρί μακαρονιών, διαφωνώ, αλλά περί ορέξεως…

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.