Βημόθυρο

Βημόθυρο

Το Βημόθυρο είναι -όπως μας πληροφορεί ο υπότιτλος του- ένα τριμηνιαίο περιοδικό ορθόδοξης θεολογίας και ζωής.

Βημόθυρο

Τι είναι και κυρίως τι ευελπιστεί να γίνει το Βημόθυρο; Μας το εξηγούν καθαρά οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας, στην πρώτη σελίδα από την οποία μεταφέρουμε:


Το όνομα Βημόθυρο πηγάζει από την καρδιά της λειτουργικής ζωής. Είναι η πόρτα της Ωραίας Πύλης, η πόρτα που οδηγεί στο ιερό, ο δρόμος που οδηγεί στο θυσιαστήριο, στον τάφο και την ανάσταση του Χριστού. Εμείς ελπίζουμε ν’ ακολουθήσουμε, ταπεινοί διαβάτες, τα χνάρια Του. Εξάλλου, είναι μια ανοιχτή θύρα που μας προσκαλεί. Είναι ένα βήμα διαλόγου ή τα βήματα μιας ελεύθερης, εξερευνητικής πορείας… Θα θέλαμε να είναι η πόρτα που φέρνει κάτι από τον ουρανό στη ζωή μας…

Χωρίς αφέλειες, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς κομματικές και διχαστικές νοοτροπίες, χωρίς κεφάλαια αλλά με πολύ κέφι, φιλοπονία και εργατικότητα, επιμονή και υπομονή θα προχωρήσουμε σε αυτό το άλμα, που ελπίζουμε να ταράξει λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα για να ελευθερώσει τις πιο ελπιδοφόρες και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Το Βημόθυρο μας το πρότεινε μια καλή μας φίλη θεολόγος και μετά την ανάγνωση-μελέτη του -του πρώτου μάλιστα τεύχους του- οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα θα φροντίσουμε να αγοράσουμε και τα επόμενα τεύχη του.

Το πρώτο τεύχος, αυτό που θα βρείτε αυτή την στιγμή σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία -με αντίτιμο 14 ευρώ- είναι αφιερωμένο στην Μητέρα όλων μας την Παναγία. Αν σας φαίνεται λίγο αλμυρή η τιμή του να σας πω ότι πέραν του αξιόλογου και υψηλής ποιότητας περιεχομένου του, το περιοδικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως βιβλίο αφού αποτελείται από 248 έγχρωμες σελίδες τυπωμένες σε illustration χαρτί, ενώ οι διαφημίσεις καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στο σύνολο του περιοδικού.

Πιστεύοντας ότι το Βημόθυρο, αξίζει κάθε cent που θα δώσετε για να το αγοράσετε και κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε για να το μελετήσετε σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ελπίζουμε η πολύ καλή αρχή, του περιοδικού αυτού, να συνεχιστεί και στο μέλλον με το ίδιο μεράκι και αξίες από τους δημιουργούς του. Καλή ανάγνωση!

Ν.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment