Θα ψηφίσω εκδικητικά .: Facebook .: Ματιά
 

Θα ψηφίσω εκδικητικά

Γράφει: Matia Gr
Θα ψηφίσω εκδικητικά

Ναι, μπορεί να έρχονται άγιες ημέρες, αλλά θα την ειπώ την αμαρτία μου. Θα ψηφίσω εκδικητικά στις επόμενες εκλογές! Και δεν δέχομαι συμβουλές δασκαλίστικες του τύπου πρέπει να κυβερνηθούμε και τα τοιαύτα. Είδα κι όταν κυβερνιόμασταν. Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί! Δεν θα ξαναζήσω για να έχω ευκαιρία να περάσω τότε καλύτερα. Και την δική μου την καθημερινότητα την κατέστρεψαν. Με τα λάθη, με τις μαλακίες τους και με τις αρπαχτές τους. Ε, δεν θα τους επιβραβεύσω κιόλας. Απόψε που πήγα στους Χαιρετισμούς το μουρμούρισα μπροστά στην εικόνα την στιγμή που άναβα κερί, ααααα! Δεν ξέρω τι άδηλους πόρους έχουν άλλοι και περνάνε ακόμα καλά για να επιχειρούν να μας ορμηνεύουν εκ του ασφαλούς. Θα ψηφίσω εκδικητικά, ναι. Και του Ευαγγελισμού στην παρέλαση θα πάω εκεί που θα γιουχάρουν να τους φτύσω κουβέντες όσο σκληρότερες γίνεται. Δεν είναι απαραίτητο να γιουχάρεις μόνο εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κλέψανε και κακοδιαχειρίστηκαν οι ασκήσαντες εξουσία παντού. Σε Δήμους, Νομαρχίες, υπηρεσίες, οργανισμούς. Ευνοήθηκαν οι ίδιοι και ο περίγυρός τους. Όσο περισπούδαστα και περιδιαγραμμάτου κι αν μας τα λένε, όσο υπεράνω κι αν δείχνουν από μακριά. Κι όσους δεν ανέβουν στην εξέδρα, πρέπει να τους αποδίδουμε τα εύσημα όπου κι αν τους βλέπουμε. Δεν θα ντραπούν που συμπεριφέρονται ακόμα ως αρπαχτικά, που υπάρχουν. Κι ούτε με νοιάζει. Να φύγουν θέλω, να τσακιστούν να φύγουν, να μην τους βλέπω μπροστά μου και “φτιάχνομαι” γιατί το διαβάζω στο μάτι τους ότι έχουν απλώσει χέρι, φαίνεται η ενοχή ακόμα κι όταν σκεπάζεται από το θράσος.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα