Τουρκία: 1.000.000 σπίτια χωρίς ρεύμα για απλήρωτους λογαριασμούς .: Είδα .: Ματιά
 

Τουρκία: 1.000.000 σπίτια χωρίς ρεύμα για απλήρωτους λογαριασμούς

Η οικονομική κρίση πάει από το κακό στο χειρότερο στους εξ ανατολών γείτονες μας.

Γράφει: Matia Gr
Τουρκία: 1.000.000 σπίτια χωρίς ρεύμα για απλήρωτους λογαριασμούς

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ότι πριν 3 μήνες το ρεύμα είχε κοπεί σε 900.426 νοικοκυριά στην Τουρκία. 118.477 οφειλέτες είναι υπόδικοι και θα κληθούν να στο δικαστήριο για τους λογαριασμούς που δεν έχουν πληρώσει. Η οικονομική κρίση πλήττει την Τουρκία πολύ πριν τον Κορονοϊό και πιθανότατα σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έλεγξε τα στοιχεία και δήλωσε δημόσια ότι ο Υπουργός δεν έχει συμπεριλάβει τους αγρότες, που υπολογίζεται ότι χρωστούν σχεδόν 270.000.000 ευρώ στην Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο πληθυσμός της Τουρκίας εκτιμάται ότι είναι περίπου 84.000.000 και οι λογαριασμοί ρεύματος που αποστέλλονται κάθε μήνα είναι περίπου 59.000.000 σύμφωνα με την Τουρκική Κυβέρνηση. Τα εκατομμύρια Τούρκων πολιτών που αναγκάστηκαν να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα ακόμη πρόβλημα για τον Ερντογάν, που συνηθίζει να “εξαγάγει” την κρίση αντί να την αντιμετωπίζει και να την επιλύει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες