Ματιά

47 Ronin – 2013

Η «47 Ronin» είναι μια καλοτραβηγμένη ταινία δράσης που εξελίσσεται στη μυστηριώδη Ιαπωνία των σαμουράι, των σογκούν και των μοναδικών σπαθιών τους!

47 Ronin – 2013

118 λεπτά

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Ιαπωνία τον καιρό της φεουδαρχίας (γύρω στον 18ο αιώνα). Στο χωριό Ako ανώτατος άρχοντας είναι ο Αφέντης Asano. Ο Asano είναι ένας δίκαιος, έντιμος και φιλεύσπλαχνος άνθρωπος. Για του λόγου το αληθές, υπό την προστασία του έχει τον Kai -ένα μισό Ιάπωνα, μισό Βρετανό- που τον βρήκε στο δάσος όταν ήταν παιδί. Από τότε ο Kai βρίσκεται στην υπηρεσία του Asano, δοσμένος ψυχή και σώματι. Με το πέρασμα των χρόνων ο ημίαιμος Kai έχει γίνει ένας ικανότατος πολεμιστής και ένας όμορφος άντρας ερωτευμένος με την Mika, την μοναχοκόρη του ευεργέτη του.
Όταν επισκέπτεται το χωριό ο σογκούν Tsunayoshi, στη συνοδεία του βρίσκεται και ο άρχοντας Kira. Ο Kira με την βοήθεια της μάγισσας Mizuki οδηγεί στην ατίμωση και στην αυτοκτονία τον Asano, παίρνει την θέση του στην ηγεσία του χωριού (με τις ευλογίες του Σογκούν) και ετοιμάζεται να παντρευτεί την Mika.
Οι σαμουράι του Asano γίνονται ronin (σαμουράι δίχως αφέντη), αλλά δεν στέκονται με σταυρωμένα τα χέρια. Λίγο πριν τελεστεί ο γάμος του σατανικού Kira με την κόρη του νεκρού πια αφέντη τους, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με βοηθό τον Kai επαναφέρουν την δικαιοσύνη στον τόπο τους, διώχνοντας εξ άπαντως την σκοτεινιά του Kira. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το μέλλον θα είναι φωτεινό και για τους ίδιους…

Κριτική και εντυπώσεις

Η «47 Ronin» είναι μια καλοτραβηγμένη ταινία δράσης που εξελίσσεται στη μυστηριώδη Ιαπωνία των σαμουράι, των σογκούν και των μοναδικών σπαθιών τους! Κινείται γύρω από τις έννοιες τιμή, δικαιοσύνη, ελευθερία, έρωτας, αφοσίωση αλλά μην περιμένετε πολυεπίπεδα μηνύματα και πνευματικούς προβληματισμούς. Παρεούλα, ποτάκι ή αναψυκτικούλι, μεζεδάκια ή ποπ κορν και… φώτα, κάμερες, πάμε! 118 λεπτά απολαυστικής δράσης με την πατίνα ενός λαού και ενός πολιτισμού που γοητεύει τους περισσότερους εξ ημών! Δείτε την!

47 Ronin – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=LAH3kpb4Oso

Συντελεστές

Σενάριο

Chris Morgan, Hossein Amini

Σκηνοθεσία

Carl Rinsch

Ηθοποιοί

Keanu Reeves – Kai
Hiroyuki Sanada – Ôishi
Ko Shibasaki – Mika
Tadanobu Asano – Lord Kira
Min Tanaka – Lord Asano
Jin Akanishi – Chikara
Masayoshi Haneda – Yasuno
Hiroshi Sogabe – Hazama
Takato Yonemoto – Basho
Hiroshi Yamada – Hara
Shû Nakajima – Horibe
Cary-Hiroyuki Tagawa – Shogun Tsunayoshi
Neil Fingleton – Lovecraftian Samurai
Rinko Kikuchi – Witch
Natsuki Kunimoto – Riku
Haruka Abe – Mika’s Handmaiden

Παραγωγή και Διανομή
H2F Entertainment
Mid Atlantic Films
Moving Picture Company (MPC)
UIP

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα