Άκρως… Τρελό και Απόρρητο – Top Secret – 1984

Άκρως… Τρελό και Απόρρητο – Top Secret – 1984

Άκρως… Τρελό και Απόρρητο – Top Secret – 1984

Η «Άκρως… Τρελό και Απόρρητο – Top Secret» είναι μια από τις γνωστότερες κινηματογραφικές παραγωγές της δεκαετίας του ‘80.

Άκρως... Τρελό και Απόρρητο
Διάρκεια:
90 λεπτά

Υπόθεση

Ο Nick είναι ένας δημοφιλής Αμερικανός τραγουδιστής του Rock & Roll, που τον καλεί η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας να τραγουδήσει σε ένα φεστιβάλ στο Βερολίνο. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει προπέτασμα καπνού για την επιχείρηση που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο στρατός της χώρας με στόχο τα υποβρύχια του ΝΑΤΟ. Αυτό θα το καταφέρουν με μια εξελιγμένη μαγνητική νάρκη που έχει κατασκευάσει ο φυλακισμένος από τους Ανατολικογερμανούς Dr. Flammond. O Nick φτάνει στην πόλη που θα δοθεί το Φεστιβάλ και εκεί γνωρίζει την όμορφη Hillary, η οποία τυγχάνει κόρη του προαναφερθέντος καθηγητή. Χωρίς να το πολυκαταλάβει, την ερωτεύεται και περνάει στην πλευρά της Αντίστασης. Και τότε… έρχονται τα πάνω κάτω… τρελά και πάνω απ’ όλα απόρρητα!

Κριτική και εντυπώσεις

Η «Άκρως… Τρελό και Απόρρητο – Top Secret» είναι μια από τις γνωστότερες κινηματογραφικές παραγωγές της δεκαετίας του ‘80. Με ένα σενάριο που πάσχει -στην λογική του- σε κάποια σημεία αλλά με τόνους αστείων σκηνών κατέχει μία υψηλή θέση στον κατάλογο με τις αξιόλογες κωμωδίες. Το ότι θα γελάσετε όταν την δείτε είναι σίγουρο. Αν μάλιστα είστε και γύρω στα δεύτερα -άντα ηλικιακά, θα καταλάβετε πολλές από τις σκηνές παρωδίας της ταινίας, με αποτέλεσμα να γελάτε σχεδόν συνεχώς καθ’ όλη την διάρκειά της. Αν θέλετε κάποιο βραδάκι να ξεχάσετε την καθημερινότητα, να χαλαρώσετε και να θυμηθείτε και τα 80’s… έχετέ την υπόψιν. 🙂

Άκρως… Τρελό και Απόρρητο – Top Secret – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker, Martyn Burke

Σκηνοθεσία

Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker

Ηθοποιοί

Val Kilmer – Nick Rivers
Lucy Gutteridge – Hillary Flammond
Omar Sharif – Agent Cedric
Jeremy Kemp – General Streck
Michael Gough – Dr. Paul Flammond
Warren Clarke – Colonel von Horst
Peter Cushing – Bookstore Proprietor
Tristram Jellinek – Major Crumpler
Billy J. Mitchell – Martin
Major Wiley – Porter
Gertan Klauber – Mayor
Richard Mayes – Biletnikov
Vyvyan Lorrayne – Madam Bergerone
Ian McNeice – Blind Souvenir Vendor

Νεκτάριος Παπασπύρου