Αόρατος Επισκέπτης – Contratiempo – The Invisible Guest – 2016

Αόρατος Επισκέπτης – Contratiempo – The Invisible Guest – 2016

Αόρατος Επισκέπτης – Contratiempo – The Invisible Guest – 2016

Ένα καθόλα άρτιο αστυνομικό κινηματογραφικό έργο που σε καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας σκηνές του!

Αόρατος Επισκέπτης - Contratiempo - The Invisible Guest - 2016

Διάρκεια:
106 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Adrian είναι ένας σχετικά νεαρός αλλά πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όντας παντρεμένος και με ένα παιδί θα έλεγε κανείς ότι βρίσκεται σε μια πάρα πολύ καλή φάση της ζωής του. Εκείνος όμως φαίνεται να μην νιώθει έτσι και για τον λόγο αυτό έχει δημιουργήσει ένα δεσμό -βασισμένο αποκλειστικά στις σεξουαλικές συνευρέσεις τους- με μια νεαρή φωτογράφο μόδας.

Μετά από μία τέτοια συνεύρεση, καθώς επιστρέφουν ο καθένας στο σπίτι του, έχουν ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο στο οποίο σκοτώνεται ένας νεαρός άντρας. Ο δρόμος είναι ερημικός, δεν τους έχει δει κανείς και αν καλέσουν την αστυνομία θα βγει στη φόρα η παράνομη σχέση τους με σχεδόν βέβαιη συνέπεια την διάλυση των οικογενειών τους· μιας και η νεαρή φωτογράφος είναι επίσης παντρεμένη.

Αποφασίζουν λοιπόν να εξαφανίσουν τόσο το πτώμα όσο και το αυτοκίνητο του άτυχου νεαρού. Πάνω όμως που ξεκινούν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο και… ξεκινούν τα ψέματα! Τα ψέματα που μετά από λίγο καιρό θα οδηγήσουν στον βίαιο θάνατο της ερωμένης του Adrian και στην καταδίκη του ιδίου για την διάπραξη τόσο του προαναφερθέντος όσο και ενός άλλου δεύτερου φόνου!!!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η υπογραφή του Oriol Paulo εγγυάται ένα εξαιρετικό φιλμ από όλες τις απόψεις! Αυτό ακριβώς είναι η ταινία «Αόρατος Επισκέπτης – Contratiempo – The Invisible Guest». Ένα καθόλα άρτιο αστυνομικό κινηματογραφικό έργο που σε καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας σκηνές του!

Ο αριστοτεχνικός τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία -κινούμαστε από το τέλος προς την αρχή της μέσω ευφυέστατων διαδρομών- είναι για σεμινάριο! Αν σε αυτό προσθέσετε και τις πάρα πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών, τότε προκύπτει το εξής: Δείτε την το συντομότερο δυνατό!!!

Όσοι έχουν αδυναμία στις αστυνομικές ταινίες θα την λατρέψουν, αλλά και οι υπόλοιποι σινεφίλ δεν θα βγουν ζημιωμένοι. Μια εκπληκτική ταινία που αποδεικνύει ακράδαντα ότι ο Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος έχει ποιότητα χωρίς να χρησιμοποιεί πολυέξοδα και επιφανειακά τεχνάσματα. Συγχαρητήρια κύριε Oriol!!!

Αόρατος Επισκέπτης – Contratiempo – The Invisible Guest – Trailer (Greek subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Oriol Paulo

Σκηνοθεσία:

Oriol Paulo

Ηθοποιοί:

Mario Casas – Adrián Doria
Ana Wagener – Virginia Goodman
Jose Coronado – Tomás Garrido
Bárbara Lennie – Laura Vidal
Francesc Orella – Félix Leiva
Paco Tous – Conductor
David Selvas – Bruno
Iñigo Gastesi – Daniel Garrido
San Yélamos – Sonia
Manel Dueso – Inspector Milán
Martina Hurtado – Alex
Ruth Llopis – Eva

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα