Ματιά

Blackhat – 2015

Εκρήξεις, ανθρωποκυνηγητό, πυροβολισμοί, μυστήριο και αγωνία σε ένα φιλμ που η δράση εκτυλίσσεται από το Λος Άντζελες στο Χονγκ Κονγκ και από τη Κουάλα Λουμπούρ στη Τζακάρτα.

Γράφει:
Blackhat – 2015
Blackhat

Blackhat 2015Διάρκεια:
133 λεπτά

Υπόθεση

Ένας ιός προκαλεί έκρηξη σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα. Ο blackhat hacker, που δημιούργησε τον ιό, χτυπάει την Αγορά του Σικάγο και προκαλεί κατακόρυφη άνοδο στη διεθνή τιμή των futures σόγιας. Ο Chen Dawai (Leehom Wang), ειδικός ασφαλείας του Κινεζικού Στρατού, ανακαλύπτει ότι οι δυο κυβερνοεπιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους. Κίνα και ΗΠΑ αποφασίζουν να συνεργαστούν και ο Dawai επιμένει ότι ο μόνος hacker που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο παλιός του συμφοιτητής στο MIT Nicholas Hathaway (Chris Hemsworth). Ο Hathaway είναι ένας blackhat hacker που έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκισης και βρίσκεται σε ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και τελικά οι Αμερικάνοι συμφωνούν να τον χρησιμοποιήσουν. Όταν ζητούν την βοήθεια του Hathaway όμως, εκείνος θέτει ως όρο να μειωθεί η ποινή του.

Ο Hathaway είναι ιδιοφυΐα στην αποκρυπτογράφηση και στην ασφάλεια δικτύων. Είναι όμως και απίστευτα γυμνασμένος και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μυστικούς πράκτορες στο να χειρίζεται τα όπλα. Η Lien Chen (Wei Tang), αδερφή του Dawai, και το φλερτ της με τον Hathaway αποτελούν τη ρομαντική νότα της υπόθεσης, ενώ η δυναμική Carol Barrett (Viola Davis), ειδική πράκτορας της Αμερικανικής Κυβέρνησης, είναι αποφασισμένη να κάνει ο,τι χρειάζεται για να σταματήσει την αόρατη απειλή.

Κριτική και εντυπώσεις

Εκρήξεις, ανθρωποκυνηγητό, πυροβολισμοί, μυστήριο και αγωνία σε ένα φιλμ που η δράση εκτυλίσσεται από το Λος Άντζελες στο Χονγκ Κονγκ και από τη Κουάλα Λουμπούρ στη Τζακάρτα. blackhat matrix styleΤο σενάριο, που το υπογράφει ο Morgan Davis Foehl, θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ο Hathaway, που ως πρωταγωνιστής είναι ο χαρακτήρας που περιγράφεται πιο καλά από όλους, δεν έχει αρκετό βάθος, με όσα αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους ρόλους. Επιπλέον, ενώ ο James Bond και ο Jason Bourne έχουν συνεργάτες για να τους βοηθούν όποτε χρειάζεται, ο Chris Hathaway, ως one man band (ή army), πυροβολεί, σπάει κωδικούς και ρίχνει firewalls στο άψε-σβήσε. Η Viola Davis (Υπηρέτριες – 2011) ξεχωρίζει με το ταλέντο της ως η πράκτορας του FBI Carol Barrett. Ο Michael Mann σκηνοθετεί μια ταινία που δεν είναι η καλύτερη της καριέρας του, αλλά του το συγχωρούμε. Έχει θέσει εξάλλου πολύ ψηλά τον πήχη με ταινίες όπως “ο Τελευταίος των Μοϊκανών” (the Last of the Mohicans – 1992), “Ένταση” (Heat – 1995), “The Insider” (1999) και “Δημόσιος Κίνδυνος” (Public Enemies – 2009).

Μεγάλο ατού της ταινίας: η επικαιρότητα! Η κυβερνοεπίθεση που γονάτισε την εταιρεία Sony Pictures τον Νοέμβριο του 2014, κάνει την βασική ιδέα της ταινίας Blackhat να μοιάζει πιο ρεαλιστική από ποτέ. Επίσης οι εξπέρ των υπολογιστών δεν θα απογοητευτούν από το τεχνολογικό υπόβαθρο της ταινίας. Αν σας αρέσουν οι ταινίες δράσης, θα την απολαύσετε.

Blackhat – Trailer (Greek subs)

http://www.youtube.com/watch?v=zPGxAgsvsh8

Συντελεστές

Σενάριο

Morgan Davis Foehl

Σκηνοθεσία

Michael Mann

Ηθοποιοί

Chris Hemsworth – Nicholas Hathaway
Viola Davis – Carol Barrett
Wei Tang – Lien Chen
William Mapother – Rich Donahue
John Ortiz – Henry Pollack
Sara Finley – FBI Agent
Holt McCallany – Mark Jessup
Leehom Wang – Chen Dawai
Ritchie Coster – Kassar
Yorick van Wageningen – Sadak
Spencer Garrett – Gary Baker
Tracee Chimo – Secretary
Brandon Molale – Sort Guard
Jason Butler Harner – Frank
Archie Kao – Shum
Manny Montana – Lozano
Michael Flores – Prisoner
Fabiola Sicily – Jasmine
Daniel Juhn – Korean Art Student (ως Daniel Chun)
Sophia Santi – Mrs. Novo
Dina Morrone – Italian Reporter (φωνή)
Peter Jae – Korean thug
Abhi Sinha – Det C. Daniels
Michael Bentt – Cab Driver
Danny Burstein – Assistant Warden
Lyn Quinn – Airplane Passenger
Joe Rudy Guerrero Jr. – Gangster
Billy Choi – Korean Thug
Kim Kendall – FBI Agent

Παραγωγή και Διανομή

Forward Pass
Legendary Pictures
UIP

Α.Α.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cinema