Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες – Maze Runner: Scorch Trials – 2015

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες – Maze Runner: Scorch Trials – 2015

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες – Maze Runner: Scorch Trials – 2015

Η συνέχεια του Λαβύρινθου θα σας αφήσει χωρίς ανάσα!

Maze

Scorch Trials 2015 greek posterΔιάρκεια:
131 λεπτά

Υπόθεση

Ο Thomas (Dylan O Brien), και όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από το Λαβύρινθο μαζί του, βρίσκονται σε κάποιες εγκαταστάσεις που – σύμφωνα με τον Jansen (Aiden Gilen) – έχουν φτιαχτεί για να προστατέψουν τους ενοίκους τους. Ο κόσμος έχει μεταμορφωθεί σε μια αφιλόξενη και απέραντη έρημο, σε μια Πύρινη Γη. Ένας καταστροφικός ιός έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι που ονομάζονται Μολυσμένοι. Η WKCD (Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής) έχει μια πολύ συγκεκριμένη ατζέντα, που την κρατάει κρυφή από τον Thomas και τους υπόλοιπους.

Σίγουρα ο Thomas δεν είναι ο άνθρωπος που θα κάτσει στα αβγά του και θα κάνει ό,τι του πουν. Δεν αργούν να πέσουν στην αντίληψή του συζητήσεις που επιβεβαιώνουν τις υποψίες του. Μαζί με τον Aris Jones (Jacob Lofland) – που είχε δοκιμαστεί σε άλλο Λαβύρινθο – βρίσκουν στοιχεία για να πείσουν τον Newt (Thomas Brodie-Sangster) και τους άλλους πως κάτι δεν πάει καλά. Τα μυστικά εργαστήρια, στα οποία γίνονται πειράματα σε άλλους νέους που δοκιμάστηκαν στο Λαβύρινθο, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο Thomas, ο Newt, ο Minho (Ki Hong Lee), η Teresa (Kaya Scodelario), ο Frypan (Dexter Darden) και ο Winston (Alexander Flores) αποφασίζουν να αποδράσουν.

Η πάλαι ποτέ μεγαλούπολη στην οποία φτάνουν, στο φως της ημέρας είναι χειρότερη κι από βομβαρδισμένο τοπίο. Ελικόπτερα της WKCD περιπολούν και τους αναζητούν. Στο Λαβύρινθο απειλούταν η ζωή τους, αλλά υπήρχε φαγητό και μια κάποια ασφάλεια. Στην Πύρινη Γη δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ελπίδα. Προτιμούν όμως το ταξίδι προς το άγνωστο, παρά να είναι υποχείρια του Jansen και της Ava Paige (Patricia Clarkson). Στην πορεία θα δεχθούν επίθεση από Μολυσμένους και θα συναντήσουν τους αντίπαλους της WKCD. Τελικά, ποια πλευρά πρέπει να διαλέξουν;

Κριτική και εντυπώσεις

Είδαμε την ταινία “Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες” ( “Maze Runner: Scorch Trials” ) πιστεύοντας ότι βασίζεται στο βιβλίο «Καμένη Γη (Το Τεστ 2)», αλλά το σενάριο της ταινίας αποτελεί μια τελείως διαφορετική ιστορία. Φαίνεται ότι οι παραγωγοί προτίμησαν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, κάνοντας μια ταινία που θυμίζει περισσότερο την Απόκλιση. Scorch Trials 2015 posterΛείπουν έτσι τα στοιχεία μυστηρίου και θρίλερ που είχε δημιουργήσει ο ταλαντούχος James Dashner. Αλλά, αν καταφέρουμε να προσπεράσουμε το παραπάνω γεγονός και λάβουμε υπόψη ότι συνεργαστήκανε στενά με τον Dashner για τις αλλαγές, το σενάριο του T.S. Nowlin είναι αρκετά καλό και η σκηνοθεσία του Wes Ball κρατάει πολύ καλά την ισορροπία ανάμεσα στις δυνατές ερμηνείες, στις σκηνές δράσης και στα ειδικά εφέ.

Ο νεαρός Dylan O Brien έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνει μια καλή ερμηνεία. Ο Aiden Gilen είναι εντυπωσιακός στο ρόλο του Jansen και οι αντίπαλοί του, ο Giancarlo Esposito και η Rosa Salazar, καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση. Ο Thomas Brodie-Sangster και η Lili Taylor είναι πολύ καλοί, όπως και ο Ki Hong Lee και φυσικά η Kaya Scodelario στο ρόλο της Teresa. Οφείλουμε να κάνουμε ξεχωριστή μνεία στον Production Designer Daniel T. Dorrance και στους Art Directors Andrew Max Cahn και Billy W. Ray που κατάφεραν να μας δώσουν τόσο ρεαλιστικές εικόνες ενός μέλλοντος όπου η κλιματική αλλαγή κατέληξε στην ερημοποίηση ακόμη και των πόλεων.

Η ταινία “Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες” θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 σε διανομή Odeon κι αναμένεται να σπάσει τα ταμεία!

Maze Runner: Scorch Trials – Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες – Trailer (Greek subs)

Ατάκα από την ταινία Maze Runner: Scorch Trials – Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Janson: Ο Λαβύρινθος ήταν δύσκολος, αλλά δεν θα αντέξετε ούτε μια μέρα στην Πύρινη Γη. Αν δε σε σκοτώσει ο καιρός θα σε σκοτώσουν οι Μολυσμένοι.

Ατάκα από την ταινία Maze Runner: Scorch Trials – Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Tomas: Δε χρειάζεται να έρθετε μαζί μου, αλλά ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε.

Ατάκα από την ταινία Maze Runner: Scorch Trials – Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Newt: Πολλοί φίλοι μας πέθαναν για να φτάσουμε ως εδώ. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε.

Συντελεστές

Σενάριο

T.S. Nowlin, James Dashner

Σκηνοθεσία

Wes Ball

Ηθοποιοί

Dylan O Brien – Thomas (as Dylan O’Brien)
Ki Hong Lee – Minho
Kaya Scodelario – Teresa
Thomas Brodie-Sangster – Newt
Dexter Darden – Frypan
Alexander Flores – Winston
Jacob Lofland – Aris Jones
Rosa Salazar – Brenda
Giancarlo Esposito – Jorge
Patricia Clarkson – Ava Paige
Aidan Gillen – Janson
Terry Dale Parks – Carl (Masked Man)
Kathryn Smith-McGlynn – Dr. Crawford
Lili Taylor – Mary
Barry Pepper – Vince
J. Nathan Simmons – Ash Mob Evacuee
Matthew T. Metzler – Barkley
Alan Tudyk – Blondie
Jenny Gabrielle – Ponytail
David House – Soldier
Lora Martinez-Cunningham – Thomas’ Mother
Luke Gallegos – Young Thomas
Shawn Prince – David
Jeremy Becerra – Riley
Matthew Page – Harold (Soldier)
Alex Knight – Aide
Marc Comstock – Med Tech
Brandon K. Hampton – Surveillance Room Attendant
John Trejo – M3 Soldier
Tatanka Means – Joe
Katherine McNamara – Sonya
Ryan Jason Cook – Nurse
James Burnett – Rebel Sentry
Morse Bicknell – Doctor
Ben Pronsky – Additional Voices (voice)

Παραγωγή και Διανομή

Gotham Group
TSG Entertainment
Temple Hill Entertainment
Odeon

Α.Α.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment