Νυχτερινός Ανταποκριτής – Nightcrawler – 2014

Νυχτερινός Ανταποκριτής – Nightcrawler – 2014

Νυχτερινός Ανταποκριτής – Nightcrawler – 2014

Ο Dan Gilroy ρίχνει μία σκοτεινή ματιά στον κόσμο των ειδήσεων, με τον Jake Gyllenhaal στον πρωταγωνιστικό ρόλο

nightcrawler greek posterΔιάρκεια:
117 λεπτά

Υπόθεση

Ο Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) βγάζει τα προς το ζην κλέβοντας και πουλώντας καλώδια, αλυσίδες και οτιδήποτε μεταλλικό βρει. Εκτός όμως από απένταρος, είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος και αδίστακτος άνθρωπος. Όταν ένας αστυνομικός αντιλαμβάνεται τον Louis να κλέβει, αυτός κάνει ότι παραδίνεται και τελικά επιτίθεται και τον σκοτώνει. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού, αντιλαμβάνεται πως δεν θα φτάσει μακριά κλέβοντας. Γίνεται κατά τύχη μάρτυρας ενός τροχαίου ατυχήματος. Εκεί, βλέπει τον Joe Loder (Bill Paxton) να τραβάει με μια κάμερα τη σκηνή του απεγκλωβισμού της οδηγού. Ο Louis Bloom θέλει να βγάλει πολλά λεφτά και μόλις βρήκε πώς θα το καταφέρει. Θα γίνει κι ο ίδιος ένας νυχτερινός ανταποκριτής.

Το άλλο πρωί αγοράζει μια μεταχειρισμένη βίντεο-κάμερα και έναν ασύρματο της αστυνομίας. Θα παρακολουθεί τη συχνότητα της αστυνομίας και θα σπεύδει σε τόπους που έχει γίνει κάποιο ατύχημα ή έγκλημα. Στην αρχή δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά, όμως δε θα αργήσει να πουλήσει το πρώτο του βίντεο για 250$ σε ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Γνωρίζεται με την Nina Romina (Rene Russo), την σκηνοθέτιδα των ειδήσεων, η οποία του εξηγεί τι είδους βίντεο θέλει να προβάλει στο κανάλι της και τον συμβουλεύει να αγοράσει μια καλύτερη κάμερα. Η συνάντησή τους τελειώνει με την Nina να του ζητάει να την ενημερώνει άμεσα για ό,τι βίντεο έχει.

Ο Louis προσλαμβάνει συνεργάτη με 30$ για κάθε νύχτα. Το προσόν του; Κινητό με GPS! Είχε χάσει χρόνο προσπαθώντας να φτάσει σε κάποια περιστατικά και αυτό δεν θέλει να ξανασυμβεί. Έτσι, ο Rick (Riz Ahmed) του δίνει οδηγίες με βάση τους χάρτες στο κινητό του τηλέφωνο και ο Louis οδηγάει σαν τρελός για να φτάσουν πριν τους άλλους νυχτερινούς ανταποκριτές. Η έλλειψη ηθικών φραγμών γίνεται φανερή σε κάθε του κίνηση. Κι όταν φτάσει τόσο αργά σε ένα περιστατικό που δεν πρόλαβε καν να καταγράψει οτιδήποτε, αποφασίζει να κόψει τα φρένα στο φορτηγάκι του βασικού ανταγωνιστή του… Ευτυχώς ο Joe Loder επέζησε της σύγκρουσης, αλλά πέρασε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Ένα βράδυ ο Louis κι ο Rick έφτασαν σε ένα σπίτι που είχε γίνει διάρρηξη ενώ οι εγκληματίες ήταν ήδη μέσα. Κρύφτηκαν πίσω από κάτι θάμνους και τους κινηματογράφησαν να διαφεύγουν. Στη συνέχεια ο Louis μπήκε μέσα στο σπίτι και έγραψε με την κάμερά του τους νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι ληστές. Αυτή ήταν η είδηση που περίμενε. Ζητάει από τη Nina Romina 15000$ για το βίντεο και να αναφερθεί στις ειδήσεις ως πηγή η εταιρεία Video Production News. Επόμενος στόχος του είναι να βρει πριν την αστυνομία τους δολοφόνους, να τους καταδώσει και να καταγράψει τη σύλληψή τους.

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Dan Gilroy, σύζυγος της Rene Russo, υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας “Νυχτερινός Ανταποκριτής” (“Nightcrawler“), και πρέπει να σας πούμε ότι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και στα δύο! Ο Jake Gyllenhaal έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, απεικονίζοντας τον Louis Bloom τόσο αντιπαθή, όσο δεν φαντάζεστε. Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς ξεχωρίζουν ο Bill Paxton, στο ρόλο του ανταγωνιστή nightcrawler, και η Rene Russo στο ρόλο της “αιμοδιψούς” υπεύθυνης των ειδήσεων. Οι σκηνές βίας που περιέχει δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλες για μικρά παιδιά – εξάλλου έχει χαρακτηριστεί ως έργο κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών. Ακόμα και οι ενήλικες θεατές πάντως, θα πρέπει να έχουν γερό στομάχι. Η ταινία “Νυχτερινός Ανταποκριτής” (“Nightcrawler“) είχε προταθεί για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, που τελικά το κέρδισε ο Birdman. Αξίζει να τη δείτε, επειδή έχει αρκετή αγωνία, δυνατή πλοκή και παρουσιάζει, χωρίς διδακτισμούς, την σκοτεινή πλευρά της “βιομηχανίας” των ειδήσεων.

Nightcrawler – Trailer (Full HD, Greek subs)

Συντελεστές

Σενάριο

Dan Gilroy

Σκηνοθεσία

Dan Gilroy

Ηθοποιοί

Jake Gyllenhaal – Louis Bloom
Rene Russo – Nina Romina
Bill Paxton – Joe Loder
Michael Papajohn – Security Guard
Marco Rodríguez – Scrapyard Owner
James Huang – Marcus Mayhem Video
Kent Shocknek – Kent Shocknek
Pat Harvey – Pat Harvey
Sharon Tay – Sharon Tay
Rick Garcia – Rick Garcia
Leah Fredkin – Female Anchor
Bill Seward – Bill Seward
Rick Chambers – KWLA Anchor Ben Waterman
Holly Hannula – KWLA Anchor Lisa Mays
Jonny Coyne – Pawn Shop Owner
Nick Chacon – Cop #1
Kevin Dunigan – Cop #2
Eric Lange – Ace Video Cameraman
Alex Ortiz Jr. – Cop #3
Carolyn Gilroy – Jenny
Kevin Rahm – Frank Kruse
Ann Cusack – Linda
Kiff VandenHeuvel – Editor
Christina de Leon – Barred Door Woman
Juan Fernandez – Reporter Ron De La Cruz
Riz Ahmed – Rick
Dig Wayne – Neighbor
Myra Turley – Female Neighbor
Merritt Bailey – Freelancer
Lisa Remillard – Reporter Deena Rain
Jamie McShane – Freaked Motorist
Manuel Lujan – Technical Director
Michael Hyatt – Detective Fronteiri
Christopher McShane – Reporter Joel Beatty
Price Carson – Detective Lieberman

Παραγωγή και Διανομή

Bold Films
Tanweer

Α.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment