Σώμα με σώμα – De rouille et d’os – Rust and Bone – 2012

Σώμα με σώμα – De rouille et d’os – Rust and Bone – 2012

Σώμα με σώμα – De rouille et d’os – Rust and Bone – 2012

Ένα δραματικό φιλμ με αρκετές ρομαντικές πινελιές κυρίως προς το τέλος του.

Σώμα με σώμα - De rouille et d'os - Rust and Bone - 2012

Διάρκεια:
120 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Alain έχοντας μείνει απένταρος και μόνος με τον γιο του, τον Sam, αφήνει το Βέλγιο μαζί με το παιδί και ταξιδεύουν (με όποιο μέσο βρουν) μέχρι την Αντίπ, στον γαλλικό νότο, όπου βρίσκεται η αδερφή του Alain η Anna. Εκείνη μπορεί να τους προσφέρει μόνο ένα υποτυπώδες κατάλυμα και τροφή, αλλά για την ώρα αυτά είναι αρκετά και αναγκαία.

Ο Alain, σύντομα βρίσκει εργασία ως πορτιέρης -έχει τα απαραίτητα προσόντα- σε ένα club όπου γνωρίζει την Stephanie, μια όμορφη εκπαιδεύτρια φαλαινών που εργάζεται σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας.

Λίγες μέρες μετά την γνωριμία τους, οι ζωές και των δύο αλλάζουν δραματικά. Εκείνη παθαίνει ένα τραγικό ατύχημα, ενώ εκείνος ξεκινά να βγάζει χρήματα με όχι και τόσο νόμιμα μέσα. Η Stephanie πρέπει να βρει την δύναμη για να συνεχίσει τη ζωή της κι ο Alain να ανακαλύψει τις απαραίτητες ισορροπίες, έχοντας και ένα μικρό παιδί που πρέπει να φροντίζει.

Η φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, μεταλλάσσεται σιγά σιγά σε έρωτα· τουλάχιστον από τη μεριά της Stephanie. Θα καταφέρουν να βρουν μια κοινή πορεία για όλους τους ή οι δύο αντιδιαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες θα ακολουθήσουν ξεχωριστές διαδρομές; Η τύχη και ο έρωτας τι ρόλο θα παίξουν;

Κριτική και εντυπώσεις:

Η εξαιρετική ταινία «Σώμα με σώμα – De rouille et d’os – Rust and Bone» είναι κατά βάση ένα δραματικό φιλμ με αρκετές ρομαντικές πινελιές κυρίως προς το τέλος του.

Τόσο το σενάριο όσο και η σκηνοθεσία είναι υψηλού επιπέδου, αντάξια αμφότερα των καταπληκτικών ερμηνειών του πρωταγωνιστικού διδύμου Marion Cotillard – Matthias Schoenaerts!

Η ταινία θα σας κάνει να θυμώσετε, να δακρύσετε, να γελάσετε, να βρίσετε… με λίγα λόγια, θα σας χαρίσει δύο υπέροχες κινηματογραφικές ώρες. Οπότε, ξέρετε… σπεύσατε! 🙂

Σώμα με σώμα – De rouille et d’os – Rust and Bone – Trailer (Greek subs)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Jacques Audiard, Thomas Bidegain

Σκηνοθεσία:

Jacques Audiard,

Ηθοποιοί:

Marion Cotillard – Stéphanie
Matthias Schoenaerts – Alain van Versch
Armand Verdure – Sam
Céline Sallette – Louise
Corinne Masiero – Anna
Bouli Lanners – Martial
Jean-Michel Correia – Richard
Mourad Frarema – Foued
Yannick Choirat – Simon

Νεκτάριος Παπασπύρου