Ματιά

Σουπερχόνδριος – Supercondriaque – Superchondriac – 2014

Πλημμυρισμένη από αστείες καταστάσεις, έξυπνους διαλόγους και μια καθ’ όλα άριστη ερμηνεία του Dany Boon, είναι σίγουρα μια από τις ταινίες που πρέπει να επιδιώξετε να δείτε.

Γράφει: E Α
Σουπερχόνδριος – Supercondriaque – Superchondriac – 2014
Superchondriac

Διάρκεια:
107 λεπτά

Υπόθεση

Ο Romain είναι ένας τριανταεννιάχρονος φωτογράφος που εργάζεται για ένα online ιατρικό λεξικό. Η μοναδική όμως λέξη που τον χαρακτηρίζει απόλυτα είναι η εξής: Υποχόνδριος! Φοβάται τα μικρόβια, φοβάται την επαφή με τους ανθρώπους, φοβάται την επαφή με τα ζώα, φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του όταν αυτός δεν πέφτει πάνω σε μια απόλυτα καθαρή επιφάνεια. Μοναδικός του φίλος είναι ο επί δεκαοκτώ χρόνια γιατρός του, Dimitri. Όμως ακόμα κι εκείνος αναθεωρεί την σχέση τους, όταν ο Romain του καταστρέφει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην προσπάθεια του να μην δεχθεί εναγκαλισμούς για το καλό της νέας χρονιάς. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βοηθήσει τον ασθενή του, ο Dimitri παίρνει μαζί του τον Romain σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών, μήπως το σοκ που θα του δημιουργηθεί λόγω της άθλιας υγιεινής και των ασθενειών, τον συνεφέρουν. Στον χώρο όμως εκείνο έρχονται τα πάνω κάτω. Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκεται και ο Anton, ο αρχηγός των επαναστατών στην χώρα του. Εκείνος κλέβει την ταυτότητα του Romain -μοιάζουν λιγάκι στο πρόσωπο- και ο υποχόνδριος φίλος μας γίνεται ένας σκληροτράχηλος επαναστάτης, τουλάχιστον στα μάτια της Anna. Η συνέχεια; Απίστευτη και ξεκαρδιστική… θα δείτε!

Κριτική και εντυπώσεις

Η γαλλικής παραγωγής «Superhondrios – Supercondriaque» είναι μια πολύ καλή σύγχρονη κωμωδία. Πλημμυρισμένη από αστείες καταστάσεις, έξυπνους διαλόγους και μια καθ’ όλα άριστη ερμηνεία του Dany Boon, είναι σίγουρα μια από τις ταινίες που πρέπει να επιδιώξετε να δείτε. Θα γελάσετε πάρα μα πάρα πολύ, θα νιώσετε κάποιες στιγμές να ανεβαίνει η αδρεναλίνη σας και στο τέλος… θα σας αποχαιρετήσει με μια όμορφη νότα ρομαντισμού! Τι περιμένετε; Vite vite mes amis! 🙂

Superhondrios – Supercondriaque – Trailer (Greek subs)

https://www.youtube.com/watch?v=IOfNVGRkOAg

Συντελεστές

Σενάριο

Dany Boon

Σκηνοθεσία

Dany Boon

Ηθοποιοί

Dany Boon – Romain Faubert
Alice Pol – Anna Zvenka
Kad Merad – Dr. Dimitri Zvenka
Jean-Yves Berteloot – Anton Miroslav
Judith El Zein – Norah Zvenka
Marthe Villalonga – Η μητέρα του Dimitri
Valérie Bonneton – Isabelle
Jérôme Commandeur – Guillaume Lempreur
Jonathan Cohen – Marc
Warren Zavatta – Marc Harris
Stéphane De Groodt – Ο δικηγόρος του Romain
Etienne Chicot – Ο καθηγητής-γιατρός στα επείγοντα
Laëtitia Lacroix – Constance
Marion Barby – Nina Zvenka
Vanessa Guide – Manon
Camille Chamoux – Η γραμματέας του Dimitri
Judith Biboni – Daphné
Ornella Fleury – Emilie Guéret

Παραγωγή και Διανομή
Pathé
Les Productions du Ch’timi
TF1 Films Production
Artémis Productions
Seven Films
Σπέντζος

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cinema