Collateral - 2018 .: TV Shows .: Ματιά
 

Collateral – 2018

Η εξαιρετική αυτή παραγωγή θα σας ψυχαγωγήσει και θα διευρύνει σε μεγάλο βαθμό τους ορίζοντες και τη σκέψη σας.

Γράφει: Matia Gr
Collateral – 2018

Διάρκεια:
57 λεπτά / επεισόδιο

Υπόθεση:

Μια πιτσαρία στο Νότιο Λονδίνο -που εξ όψεως δεν θα σου γέμιζε καθόλου το μάτι- κάνει τρελές δουλειές. Έχει ο ιδιοκτήτης της το μαγικό λαγοπόδαρο; οι πίτσες που φτιάχνουν είναι ονειρεμένες; ή για όλα ευθύνεται η «ειδική επικάλυψη»; Δε θα σας φανερώσω τι συμβαίνει γιατί θα σας χαλάσω το σασπένς.

Αυτό όμως που μπορώ να σας εκμυστηρευτώ, είναι ότι το σημερινό βράδυ θα είναι τελείως διαφορετικό για αρκετούς ανθρώπους στη Βρετανική πρωτεύουσα. Για ποιο λόγο; Να, η υπεύθυνη της πιτσαρίας αλλάζει τη σειρά των διανομέων και δίνει μια συγκεκριμένη παραγγελία σε έναν συνάδελφό της που είναι μετανάστης και μουσουλμάνος. Όταν ο νεαρός αυτός άντρας παραδίδει την συγκεκριμένη παραγγελία και βγαίνει στο δρόμο για να επιστρέψει με το μηχανάκι του στην δουλειά, πυροβολείται και πεθαίνει ακαριαία.

Οι ντετέκτιβ που αναλαμβάνουν την έρευνα της δολοφονίας θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων. Απ’ ό,τι γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο, η δολοφονία του συμπαθούς ντελιβερά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τυχαία. Το νήμα της αστυνομικής διερεύνησης ξετυλίγεται, φέρνοντας στο προσκήνιο ανθρώπους και καταστάσεις που σοκάρουν!

Κριτική και εντυπώσεις:

Η μίνι τηλεοπτική σειρά «Collateral» είναι συμπαραγωγή του Netflix και του BBC 2. Το Imdb της δίνει βαθμολογία 6,4 κάτι που την αδικεί -κατά τη προσωπική μου άποψη βέβαια- σε απίστευτα μεγάλο βαθμό!

Μέσα από ένα έξυπνο και καλοδουλεμένο σενάριο, οι δημιουργοί της σειράς βάζουν κάτω από το μικροσκόπιο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Το μωσαϊκό των κατοίκων που ζουν πλέον στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, τα ναρκωτικά, η διακίνηση ανθρώπων, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, η ομοφυλοφιλία, οι κρατικοί λειτουργοί… είναι μερικά από όσα θα παρελάσουν μπροστά από τα μάτια σας.

Η εξαιρετική αυτή παραγωγή θα σας ψυχαγωγήσει και θα διευρύνει σε μεγάλο βαθμό τους ορίζοντες και τη σκέψη σας. Φυσικά και να την δείτε… το μόνο κακό είναι ότι ξεδιπλώνεται μόνο σε τέσσερα επεισόδια! Θα ήθελα πολλά, πολλά περισσότερα… έχει υλικό η κοινωνία μας για σχολιασμό… Δείτε την! 🙂

Collateral – Trailer (greek subs)

Collateral: Trailer - BBC TwoCollateral: Trailer – BBC Two

Συντελεστές:

Σενάριο:

David Hare

Σκηνοθεσία:

S.J. Clarkson

Ηθοποιοί:

Carey Mulligan, Jeany Spark, Nicola Walker, Nathaniel Martello-White, John Simm, Ahd, Billie Piper, Kae Alexander, Hayley Squires, July Namir, Ben Miles, Rob Jarvis, Mark Preston, George Georgiou, John Heffernan, Shawn Dixon, Lati Gbaja, Orla Brady, Molly Simm, Nicola Duffett, Kim Medcalf, Vineeta Rishi, Siobhan McSweeney, Guy List, Richard McCabe, Tom Turner, Jacqueline Boatswain, Robert Portal, Alaïs Lawson, Paul Blackwell, Buppha Witt, Brian Vernel, Deborah Findlay, Saskia Reeves, Nick Mohammed, Tony Way, Sam Otto, Alex Reid, Mark Umbers, Adrian Lukis, Anna-Maria Nabirye, Joanna Bobin, Colin Murtagh , Maya Sansa, Susannah Wise, Tony Green, Raghad Chaar, Lloyd Bass, Oliver Alvin-Wilson, Tony McCullough, Gary Shelford, Jane Fowler, Charlie Anson, Günyol Bakoglu, Kishore Bhatt, Andrew Burford, Vera Chok, Jonathan Coy, Isla Jackson-Ritchie, Stefan Kopiecki, Martin Webbe, Steve Broad, Lee Byford, Daniel Eghan, Marian Lorencik, Garry Marriott, Baltazar Oliva, Shane Rawlings

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα