Ice cream girls - 2013 .: TV Shows .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ice cream girls – 2013

Η μίνι αυτή τηλεοπτική σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ντόροθυ Κούμσον.

Γράφει:

Ice cream girls - 2013

Διάρκεια:
45 λεπτά / επεισόδιο

Υπόθεση:

Ο Marcus -καθηγητής ιστορίας στο επάγγελμα- αποπλανεί δύο νεαρά κορίτσια, την Serena και την Poppy. Το αποπλανεί, βέβαια, είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Δεν του φτάνει του καθάρματος που έχει σεξουαλικές σχέσεις με δύο έφηβες κοπέλες, τις υποβάλει και σε βασανιστήρια, ψυχολογικού και μη χαρακτήρα.

Κάποια στιγμή η Serena αποφασίζει να διακόψει κάθε επαφή με τον βασανιστή της και με την ψυχολογική υποστήριξη της Poppy του το ανακοινώνει. Ο Marcus γίνεται έξαλλος και πάνω στη συμπλοκή η Poppy τον μαχαιρώνει. Τα δύο κορίτσια το βάζουν στα πόδια. Το τραύμα δεν είναι θανάσιμο, αλλά ο καθηγητής βρίσκεται νεκρός από την αστυνομία.

Η Poppy φυλακίζεται, ενώ η Serena συνεχίζει -όπως μπορεί- ελεύθερη πάντως, την ζωή της. Δύο δεκαετίες αργότερα η Poppy αποφυλακίζεται και ανασκαλεύει την υπόθεση του φόνου προσπαθώντας να μάθει τι ακριβώς συνέβη τότε -θεωρεί ότι η Serena επέστρεψε και σκότωσε τον καθηγητή- και πως θα μπορέσει να καθαρίσει το όνομα της…

Κριτική και εντυπώσεις:

Η μίνι αυτή τηλεοπτική σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ντόροθυ Κούμσον (στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τον τίτλο «Καρδιά από πάγο» και τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωσή του μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Η ιστορία όμως που θα παρακολουθήσετε στην μικρή οθόνη, έχει μόνο στα πολύ βασικά της σημεία σχέση με εκείνη του βιβλίου. Μου κάνει πολύ εντύπωση μιας και -κατά το imdb- η συγγραφέας ήταν μια από τις σεναριογράφους της τηλεοπτικής σειράς.

Πιστεύω ότι από το σενάριο της σειράς λείπουν σημαντικά στοιχεία που υπάρχουν στο λογοτεχνικό έργο, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το κλίμα που δημιουργεί η συγγραφέας σε αυτό.

Να την δείτε; Να την δείτε! Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές -ιδιαιτέρως του πρωταγωνιστικού διδύμου- και η σκηνοθετική άποψη πάρα πολύ καλή! Αυτά τα δύο είναι που σώζουν την κατάσταση και δημιουργούν ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.

Αφού την δείτε πάντως, διαβάστε και το βιβλίο για να δείτε τι ακριβώς ήθελε να τονίσει, μέσα από τη μυθιστορία, η συγγραφέας του. 🙂

Ice cream girls – Trailer

The Ice Cream Girls 2013: TrailerThe Ice Cream Girls 2013: Trailer

Συντελεστές:

Σενάριο:

Kate Brooke, Dorothy Koomson

Σκηνοθεσία:

Dan Zeff

Ηθοποιοί:

Jodhi May – Poppy
Lorraine Burroughs – Serena
Holli Dempsey – Young Poppy
Georgina Campbell – Young Serena
Martin Compston – Marcus
Bryan Dick – Al
Doña Croll – Rachel
Nicholas Pinnock – Evan
Dominique Jackson – Vee
Sara Powell – Fez
Eleanor Methven – Liz
Owen Roe – Jim
Kathy Kiera Clarke – Marlene
Michael McElhatton – Brian
Dylan Tighe – Poppy’s Lawyer
Laura Jane Laughlin – Serena’s Lawyer
Caitríona Ní Mhurchú – Sergeant Reynolds
Danielle Lowrie – Jess
Michael Ford-FitzGerald – TV Reporter
Patricia Martin – Poppy’s Gran
Gail Brady – GP Receptionist
Mark Huberman – P C Jack Bason
Mariusz Oplawski – Police Officer
Lucy Vigne Welsh – Solicitor’s Secretary
Steve Wilson – Pub Local

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα