Κιτ: Ντετέκτιβ σε δράση - Kit Kittredge: An American Girl - 2008 .: Cinema .: Ματιά
 

Κιτ: Ντετέκτιβ σε δράση – Kit Kittredge: An American Girl – 2008

Μια πολύ καλή οικογενειακή ταινία, που βασίζεται σε ένα από τα βιβλίο της σειράς “American Girl” της Valerie Tripp.

Γράφει:
Κιτ: Ντετέκτιβ σε δράση – Kit Kittredge: An American Girl – 2008

kit kittredge 2008 greek posterΔιάρκεια:
101 λεπτά

Υπόθεση

Η Kit Kittredge (Abigail Breslin) είναι ένα μικρό κορίτσι στις ΗΠΑ στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 1929. Ο πατέρας της έχει φύγει από το Σινσιννάτι και προσπαθεί να βρει δουλειά στο Σικάγο. Η Kit ζει με τη μητέρα της και έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε ένα είδος πανδοχείου, υπενοικιάζοντας δωμάτια του σπιτιού σε όποιον τα χρειάζεται. Όλη η οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να ξεπληρώσει το δάνειο και να μην τους πάρει η τράπεζα το σπίτι.

Η νεαρή Kit, που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει μια σπουδαία δημοσιογράφος, προσπαθεί να πείσει τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας να δημοσιεύσει ένα άρθρο της. Ο κύριος Gibson (Wallace Shawn), ο εκδότης της εφημερίδας, της μιλάει απότομα και προσπαθεί να την αποθαρρύνει, αλλά η Kit δε σταματάει τις προσπάθειές της. Πλησιάζει τους νοικάρηδες, για να μάθει στοιχεία της ζωής τους και να τα προσθέσει στο επόμενο άρθρο της. Πλησιάζει και τους άστεγους εργάτες, που πηγαίνουν από πόλη σε πόλη προσπαθώντας να βρουν δουλειά ή έστω κάτι να φάνε. Γίνεται μάλιστα φίλη με τον Will (Max Thieriot) και τον Countee (Willow Smith), δυο παιδιά που ζουν στον καταυλισμό των περιπλανώμενων αστέγων.

Ένα μεσημέρι κάποιος κλέβει το σπίτι των Smithens και φεύγει κουτσαίνοντας. Στην αυλή του σπιτιού, οι αστυνομικοί βρίσκουν δυο πατημασιές από μπότες με ένα αστέρι, ίδιες με τις μπότες που δώρισε η μαμά της Kit στον Will. Η Kit, ενώ η αστυνομία κάνει μια πρωταρχική έρευνα εξετάζοντας τους αυτόπτες μάρτυρες, κάνει τις δικές της ερωτήσεις σαν δημοσιογράφος. Ένας από τους μάρτυρες λέει ότι ο κλέφτης είχε ένα τατουάζ στο χέρι του. Μετά από λίγες μέρες κάποιος κλέβει το σπίτι της οικογένειας Kittredge. Ο ταχυδακτυλουργός Jefferson Berk (Stanley Tucci) ισχυρίζεται ότι είδε τον Will να το σκάει. Έχει πάρει μαζί του το κουτί με όλες τις οικονομίες της Margaret Kittredge (Julia Ormond). Πώς θα ξεπληρώσουν τώρα το δάνειο; Η αστυνομία βρίσκει κι άλλα στοιχεία εις βάρος του Will και κανείς δε δίνει σημασία στην Kit που φωνάζει ότι ο πραγματικός κλέφτης έχει τατουάζ στο χέρι του. Τώρα πέφτει όλο το βάρος πάνω στη Kit, η οποία μαζί με τους νεαρούς φίλους της, θα κάνει τη ντετέκτιβ για να βρει τον πραγματικό ένοχο. Άραγε θα τα καταφέρει;

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία “Κιτ: Ντετέκτιβ σε δράση” ( “Kit Kittredge: An American Girl” ) βασίζεται σε ένα βιβλίο της σειράς “American Girl” της Valerie Tripp. Δίπλα στην εξαιρετική δεσποινίδα Abigail Breslin, θα δείτε σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Stanely Tucci, η Joan Cusack, η Julia Ormond, ο Chris O Donnell, ο Max Thieriot και ο Wallace Shawn. Μολονότι περιγράφει μια εποχή που φαντάζει πολύ μακρινή από τη δική μας, υπάρχουν πολλές ομοιότητες που την κάνουν εξαιρετικά επίκαιρη. Είναι μια πολύ καλή ταινία για όλη την οικογένεια, με γέλιο, συγκίνηση αλλά και αγωνία.

Κιτ: Ντετέκτιβ σε δράση – Kit Kittredge: An American Girl – Trailer

Kit Kittredge: An American Girl - Official TrailerKit Kittredge: An American Girl – Official Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Ann Peacock, Valerie Tripp

Σκηνοθεσία

Patricia Rozema

Ηθοποιοί

Abigail Breslin – Kit Kittredge
Julia Ormond – Margaret Kittredge
Chris O Donnell – Jack Kittredge (as Chris O’Donnell)
Jane Krakowski – Miss Dooley
Wallace Shawn – Mr. Gibson
Max Thieriot – Will Shepherd
Willow Smith – Countee
Glenne Headly – Mrs. Howard
Zach Mills – Stirling Howard
Kenneth Welsh – Uncle Hendrick
Madison Davenport – Ruthie Smithens
Joan Cusack – Miss Bond
Stanley Tucci – Jefferson Berk
Dylan Smith – Frederich
Douglas Nyback – Billy
Dylan Roberts – Reporter
Martin Doyle – Teacher
Colin Mochrie – Mr. Pennington
Martin Roach – Hobo Doctor
Austin Macdonald – Roger
Brieanne Jansen – Frances Stone
Erin Hilgartner – Florence Stone
Peter MacNeill – Sheriff
Erin McMurtry – Garden Club Lady
Joanna Swan – Garden Club Lady
Eddie Max Huband – Blonde Bully (as Eddie Huband)
Frank McAnulty – Wallet Man
Anna Louise Richardson – Soup Kitchen Woman (as Anna-Louise Richardson)
David Talbot – Neighbor
Darryn Lucio – Deputy
John Healy – Mr. Stone
Colette Kendall – Mrs. Stone
Quincy Bullen – Newsboy
Elisabeth Perez – Classmate
Jordan Rackley – Classmate
Eddie Graff – Sax-Playing Hobo
Liam Powley-Webster – Hobo boy (uncredited)

Παραγωγή και Διανομή

Picturehouse
New Line Cinema
HBO Films
American Girl Brands
Front Street Films
Goldsmith-Thomas Productions
Red Om Films
Audio Visual Enterprises

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.