Ματιά

Montauk Chronicles – 2015

Θαρρώ ότι δεν θα πετάξετε την ώρα σας αν το δείτε.

Γράφει:
Montauk Chronicles – 2015

Montauk Chronicles - 2015

Διάρκεια:
85 λεπτά

Κριτική και εντυπώσεις:

Το Camp Hero είναι μια εγκαταλελειμμένη πλέον βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. στο Montauk του Long Island. Κατά τις επίσημες αρχές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και κατόπιν σιγά σιγά πέρασε στην αχρηστία.

Όμως το Camp Hero φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των συνωμοσιολογικών θεωριών-ιστοριών. Πειράματα ελέγχου σκέψης με τη συνδρομή εξωγήινων οντοτήτων, απάνθρωπη εκπαίδευση-βασανισμός παιδιών με σκοπό να γίνουν εν δυνάμει δολοφόνοι-εκτελεστές ελεγχόμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες, και άλλα πολλά εξίσου απίστευτα και ταυτόχρονα συνταρακτικά.

Το ντοκιμαντέρ του Christopher P. Garetano κινείται σε δύο παράλληλες τροχιές: τις μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι πέρασαν -με την μία ή την άλλη ιδιότητα- από το κολαστήριο του Montauk και με δραματοποιημένα -από ηθοποιούς- τμήματα των προηγουμένων αφηγήσεων-μαρτυριών.

Θεωρώ ότι το επίπεδο -στον τομέα της αισθητικής και όχι μόνο- του ντοκιμαντέρ θα ήταν πολύ καλύτερο αν έλειπαν τα δραματοποιημένα τμήματα του. Το αν σας πείσουν ή όχι οι άνθρωποι που εμφανίζονται σε αυτό είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Γεγονός όμως είναι ότι ακόμα και αν δεν έγιναν στο Montauk όλα αυτά, μεγάλο μέρος αυτών έχει σίγουρα συμβεί σε άλλες κρυφές από το κοινό και τη δημοσιότητα τοποθεσίες. Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές!

Θαρρώ ότι δεν θα πετάξετε την ώρα σας αν το δείτε. Έχει πραγματάκια να σας δώσει, ανεξάρτητα αν τελικά θεωρήσετε ότι κινείται στον χώρο της αλήθειας ή σε αυτόν της φαντασίας! 🙂

Montauk Chronicles – Trailer

MONTAUK CHRONICLES : SIXTH ANNIVERSARY SCREENINGS - are now available.MONTAUK CHRONICLES : SIXTH ANNIVERSARY SCREENINGS – are now available.

Συντελεστές:

Σενάριο:

Christopher P. Garetano

Σκηνοθεσία:

Christopher P. Garetano

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα