Superman: Red Son - 2020 .: Cinema .: Ματιά
 

Superman: Red Son – 2020

Κυκλοφορεί σε DVD

Γράφει: Matia Gr
Superman: Red Son – 2020

Διάρκεια

104 λεπτά

Υπόθεση

1946. Σοβιετική Ένωση. Ένα αγόρι, ο Somishka, τρέχει στα χωράφια για να ξεφύγει από τρεις νταήδες. Ένα κορίτσι, η Svetlana, τους ακολουθεί και τους φωνάζει να τον αφήσουν ήσυχο. Το αγόρι κρύβεται στα σπαρτά και οι νταήδες τα παρατάνε και φεύγουν.

Svetlana: Δεν γίνεται να σε σώζω πάντα. Πρέπει να τους αντιμετωπίσεις.
Somishka: Δεν τους φοβάμαι. Φοβάμαι μην τους βλάψω.
Svetlana: Τι εννοείς;

Και ο Somishka σηκώνει με τα χέρια του ένα τρακτέρ στον αέρα. Είναι ο Superman, o Red Son.

Svetlana: Πρέπει να θέσεις τις δυνάμεις σου στις υπηρεσίες του Κράτους. Ο Λαός σε έχει ανάγκη!

Ο Stalin εγκαινιάζει το Φράγμα και τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στον Δνείπερο ποταμό. Δίπλα του είναι ο Superman, ο Red Son.

Stalin: Αυτό το Φράγμα υλοποιήθηκε τόσο γρήγορα επειδή βοήθησε ένας εξαιρετικός νέος. Ένας νέος που τον θαυμάζω. Ένας ήρωας τον Σοβιέτ που τον βλέπω σα γιο μου. Σύντροφοι, σας παρουσιάζω τον Superman!
Superman: Τα λόγια σου είναι πολύ ευγενικά Ηγέτη Στάλιν. Ίσως υπερβολικά ευγενικά. Δεν είμαι ήρωας. Είμαι ένας απλός υπηρέτης του Κράτους. Προσπαθώ, όπως κι εσείς, να κάνω καλύτερη τη ζωή για όλους τους πολίτες. Εργάζομαι για να τους προστατέψω, ίσως και να τους εμπνέω, αλλά μη γελιέστε, αυτό το Φράγμα κτίστηκε από τον Σοβιετικό Λαό. Αυτό το Φράγμα θα δείχνει στους αιώνες τι μπορεί να καταφέρει ο Λαός ενωμένος και πιστός στα Ιδανικά μας.

Στις ΗΠΑ έχουν θορυβηθεί με τον Σοβιετικό Superman. Ο Lex Luthor καθησυχάζει τον Πρόεδρο Eisenhower. “Η εταιρεία Luthor είναι έτοιμη. Χρειαζόμαστε μόνο 20 εκατομμύρια δολλάρια, εκατό τεχνικούς και να ρίξουμε έναν δορυφόρο στη Metropolis”. Ο Lex Luthor είναι μια παρανοϊκή ιδιοφυΐα και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Αμερικανού Προέδρου, τελικά ακολουθούν το σχέδιό του. Σαμποτάρουν ένα ρωσικό δορυφόρο ώστε να πέσει στη Metropolis. Η καταστροφή θα ήταν μεγάλη και οι θάνατοι πολλοί. Ο Superman όταν μαθαίνει ότι ένας σοβιετικός δορυφόρος έχει τεθεί εκτός τροχιάς και θα καταστρέψει μια αμερικανική μεγαλούπολη κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να το αποτρέψει. Και πράγματι σώζει τη Metropolis.

Superman: Δε σας κατηγορώ εάν με φοβάστε, επειδή έτσι σας δίδαξαν όλη σας τη ζωή. Και εάν πρόκειται να μάθετε κάτι σήμερα, ας είναι αυτό: η Σοβιετική Ένωση δεν είναι εναντίον των πολιτών των ΗΠΑ. Είμαστε ενάντια στην Κυβέρνηση που σας καταπιέζει. Θέλουμε μόνο ειρήνη και ισότητα για όλους τους άνδρες.
Lois Lane: Και για τις γυναίκες;

Η Lois Lane, διάσημη δημοσιογράφος και σύζυγος του Lex Luthor, αρπάζει την ευκαιρία για να ζητήσει μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Superman. Εκείνος αρχικά αρνείται, αλλά το βράδυ τη συναντάει στην οροφή του Daily Planet. Η Lois του δείχνει απόρρητα στοιχεία για τα γκουλάγκ στη Σοβιετική Ένωση όπου ο Στάλιν συγκεντρώνει τους αντιφρονούντες και για μαζικές εκτελέσεις. Ο Superman δεν το πιστεύει. Μέχρι να το δει με τα ίδια του τα μάτια.

Πετάει σε μια από τις τοποθεσίες που περιέγραφαν τα έρευνα και βρίσκει ένα κτίριο. Είναι θωρακισμένο με μόλυβδο για να παραμένει κρυμμένο από τον Superman. Παραμερίζει τους στρατιώτες που το φυλάσσουν και στα υπόγειά του βρίσκει σε πολύ κακή σωματική κατάσταση αντιφρονούντες. Ανάμεσά τους είναι και ένα παιδί που μισεί τον Superman κι όλα όσα συμβολίζει. Σε λίγα χρόνια θα γίνει ο Batman και θα δράσει ενάντια στο καθεστώς. Εκεί βρίσκεται και η Svetlana. Το έγκλημά της; Ήξερε τον Superman όταν ήταν παιδί. Ήξερε το όνομά του.

Δεν φταις εσύ. Πάντα ήσουν πολύ καλός. Έχεις όμως τη δύναμη για να σώσεις εκατομμύρια.

Αυτά είπε η Svetlana κι άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά του Superman. Πηγαίνει στο Κρεμλίνο και μιλάει με τον Στάλιν. Η συζήτηση γίνεται αντιπαράθεση που καταλήγει με τον Superman να κάνει στάχτη με την θερμική του όραση τον Στάλιν. Ο νέος Ηγέτης των Σοβιέτ είναι ο Superman και απέναντί του θα βρει τον Lex Luthor, μέλλοντα Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Superman: Red Son – 2020 Trailer (Greek subs)

Superman: Red Son | Official Trailer (2020)Superman: Red Son | Official Trailer (2020)

Trivial (παραλειπόμενα) για το Superman: Red Son

  • Κυκλοφόρησε σε DVD και Blu Ray τον Φεβρουάριο του 2020 από τη Warner Bros Home Entertainment.
  • Το Superman: Red Son βασίζεται στο ομώνυμο graphic novel των Mark Millar, Dave Johnson και Kilian Plunkett που κυκλοφόρησε το 2003 στη σειρά Elseworlds της DC Comics

Σκηνοθεσία

Sam Liu

Σενάριο

J.M. DeMatteis

Ηθοποιοί

Jason Isaacs – Superman
Winter Ave Zoli – Svetlana
Amy Acker – Lois Lane
Diedrich Bader – Lex Luthor
Vanessa Marshall – Wonder Woman
Phil Morris – James Olsen
Paul Williams – Brainiac
Greg Chun – Ambassador Lee
Phil LaMarr – John Stewart / Ron Troupe / Gulag Guard
Jim Meskimen – John F. Kennnedy / Dwight D. Eisenhower
Sasha Roiz – Hal Jordan
William Salyers – Joseph Stalin / Jack Ryder
Roger Craig Smith – Batman
Jason Spisak – Dimitri
Tara Strong – Young Superman
Anna Vocino – Tour Guide
Jim Ward – George Taylor
Travis Willingham – Superior Man / Guy Gardner / Petrovich

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα