Ματιά

Aλ τσαντίρι νιουζ 2011: Πάμε πλατεία; Πάμε πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος

Χτες το βράδυ, στο πρώτο Αλ Τσαντίρι Νιουζ της νέας τηλεοπτικής χρονιάς, ο Λάκης Λαζόπουλος μαζί με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη αναρωτήθηκαν αν θα συμμετέχουν σε κάποια πορεία. Και πάνω που πήγα να πιστέψω ότι […]

Aλ τσαντίρι νιουζ 2011: Πάμε πλατεία; Πάμε πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος

Χτες το βράδυ, στο πρώτο Αλ Τσαντίρι Νιουζ της νέας τηλεοπτικής χρονιάς, ο Λάκης Λαζόπουλος μαζί με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη αναρωτήθηκαν αν θα συμμετέχουν σε κάποια πορεία. Και πάνω που πήγα να πιστέψω ότι ο Λάκης άλλαξε εντελώς φέτος, τελικά, σε μια παραλλαγή της τακτικής καρότο και μαστίγιο, είπαν με μια φωνή με το Χριστόφορο “πάμε πλατεία”, γιατί μπορεί και να πέσει ξύλο στην πορεία. Πέρα από αυτό το άσχημο σημείο, ήταν αρκετά “μαχητικός” χτες ο Λάκης Λαζόπουλος.

Εμείς πάλι μαζόχες δεν είμαστε και φυσικά δε μας αρέσει το ξύλο. Αλλά επειδή όχι μόνο δεν έχουμε την οικονομική άνεση των δυο τηλεοπτικών προσώπων, μα το μαχαίρι της λιτότητας το νιώσαμε να φτάνει μέχρι το κόκκαλο και δεν πρόκειται να σταματήσει να μπαίνει πιο βαθειά, μία λύση έχουμε: “Πάμε πορεία!”

Σήμερα λοιπόν, εκτός από τη μεσημεριανή στάση εργασίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, υπάρχει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 είναι ημέρα Πανευρωπαϊκής Διαμαρτυρίας για τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας. Πορεία θα γίνει στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στη Γαλλία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στη Σλοβενία και αλλού.

Πριν εκατό περίπου χρόνια μαζευόντουσαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι και έκλαιγαν, επειδή έχαναν τη δουλειά τους κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση. Σήμερα σύνταξη, μισθός και υγειονομική περίθαλψη είναι υπό κατάργηση. Δεν υπάρχει περιθώριο για κλάματα, ούτε άλλο περιθώριο για καναπέδες και αποβλάκωση μπροστά την TV.

vidi

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TV Shows