Ματιά

Αποφάσισε το ΣΤΕ για την ΕΡΤ: ανοιχτή!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι θα μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ μέχρι τη δημιουργία του νέου φορέα και η απόφαση άμεσα εκτελεστή. Με κλικ εδώ θα βλέπετε τα βίντεο που διαλέγει η Ματιά στο […]

Γράφει: Matia Gr
Αποφάσισε το ΣΤΕ για την ΕΡΤ: ανοιχτή!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι θα μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ μέχρι τη δημιουργία του νέου φορέα και η απόφαση άμεσα εκτελεστή.

Προσωρινή διαταγή ΣτΕ: “Διατάσσουμε την αναστολή της ΚΥΑ. Τη λήψη από τους συναρμόδιους υπουργούς των αναγκαίων μέτρων για τη συνέχιση της πλήρους λειτουργίας της μέχρι να γίνει ο νέος φορέας”

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ παραβιάζει το άρθρο 15 του Συντάγματος που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα καλά νέα λοιπόν είναι ότι καταργείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έκλεινε την ΕΡΤ.
Επίσης παγώνει η “κατάσχεση” της περιουσίας της ΕΡΤ – συνεχίζει (προσωρινά) να ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στον Υπουργό Οικονομικών.
Τα κακά νέα είναι ότι το ΣτΕ “αναγνωρίζει” τη ΝΕΡΙΤ – υποχρεώνει βέβαια να περάσει το νομοσχέδιο από την Βουλή.

Τέτοια ώρα πριν μια βδομάδα έκλειναν τους πομπούς της ΕΡΤ. Πλάκα που θα είχε αν η κυβέρνηση έδειχνε την ίδια σπουδή ώστε να αρχίσει ξανά η αναμετάδοση του ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TV Shows