Η ΕΡΤ ζωντανά online

Η ΕΡΤ ζωντανά online

Δείτε και “Κλείνει η ΕΡΤ. Και η περιουσία της;

Διαβάστε την εφημερίδα των απεργών “Αδέσμευτη Γνώμη

Το ΡΙΚ αναμεταδίδει σε εθνικό επίπεδο στην Κύπρο το πρόγραμμα της ΕΡΤ και καλύπτει ζωντανά τα γεγονότα

Ο 902 εκπέμπει το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ

Δείτε ΈΡΤ ζωντανά στο Press Project

Εναλλακτικά δοκιμάστε στη Ζούγκλα.

Η EBU ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κλείσει η ΕΡΤ και κάνει αναμετάδοση το σήμα της ΕΡΤ online και δορυφορικά μέσω

EUTELSAT 7A 7 deg EAST TXP B1 CHANNEL 6MHZ SLOT 1N6
Down Link F 11024,5 X
DVBS2 Symbol Rate 49373 Ms/s
FEC 3/4
8QPSK
FEC 3/4

ή

F 10958,5V
DVBS2 Symbol Rate 49373 Ms/s
FEC 3/4
8QPSK
FEC 3/4

«Ενώ ακόμα και το ΔΝΤ καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική της Τρόικα σε βάρος του Λαού μας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πειθαρχεί στις εντολές της, που τώρα περνούν στη φάση της εξόντωσης των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ πετώντας στους δρόμους χιλιάδες οικογένειες.
Νομίζω ότι το ποτήρι της οργής έχει πια ξεχειλίσει και ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει σαν ένας άνθρωπος να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτή την ανελέητη επίθεση.Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, λόγω και της θητείας μου στα Μουσικά Σύνολά της, έχω ιδιαίτερους λόγους να δηλώσω ότι στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων με όσες ηθικές δυνάμεις διαθέτω».

Αθήνα, 11.6.2013
Μίκης Θεοδωράκης»

Πριν λίγο ο Γιάννης Ζουγανέλης τραγούδησε ζωντανά έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τους στίχους του Σουρή “Ω Ελλάς ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα”.

ΕΡΤΚαι τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μεσογείων είναι κλειστά από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί. Πραγματικά, τόσο μεγάλη λεωφόρος πρώτη φορά μοιάζει να’ναι τόσο μικρή, δεν χωράει ο κόσμος που έχει κατέβει στους δρόμους.

“Έχω βρεθεί σε πολλά μέρη με ακραίες συνθήκες ποτέ δεν συνάντησα αυτό που γίνεται τώρα στην Ελλάδα. Να κλείνει δηλαδή η δημόσια τηλεόραση”, είπε ο Πάνος Χαρίτος από την Ιερουσαλήμ.

Πριν λίγο είπε ο παρουσιαστής απαντώντας σε ερώτηση για τους άλλους δύο της συγκυβέρνησης: “οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης έρχονται να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ με χελωνοφόρα οχήματα”

Ο Γιάννης Βαρουφάκης πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια στην ΕΡΤ μιλάει για την κυβέρνηση που “αποφασίζει και διατάζει” και μεταφέρει την αγωνία των δημοσιογράφων του BBC για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στη συναυλία στο προαύλιο τραγουδάνε Λοΐζο “Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο”.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος μιλάει στην ΕΡΤ και δηλώνει ότι ο 902 και το ΚΚΕ θα είναι στην υπηρεσία της απρόσκοπτης μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ. “Τηρουμένων όλων των αναλογιών, το μόνο ιστορικό αντίστοιχο είναι όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα το 1941” και αργότερα “αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα, είναι να μπει λουκέτο σε αυτή την πολιτική, ο κόσμος να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση, το δικαίωμα του στη δουλειά του, το δικαίωμά του να μην κυβερνιέται με Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου”. “36 διοικητικά στελέχη της ΕΡΤ,διορισμένα από τον κύριο Κεδίκογλου και την κυβέρνησή του,κοστίζουν όσο όλοι οι υπόλοιποι 2700 εργαζόμενοι” “Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει το λουκέτο που βάζουν στη ζωή μας είναι να κατεβούν δεκάδες, εκατοντάδες στους δρόμους” Απ την άλλη απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του παρουσιαστή αν το ΚΚΕ σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο Ματθαίος Σιμιτσάκης συνεργάτης του Al Jazeera τώρα ζωντανά “η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καταργεί την Κρατική της Τηλεόραση” και αργότερα “ο κόσμος περιμένει να γίνουν περισσότερα από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή”

Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ αναφέρουν ότι έχουν πληροφόρησει ότι σφάζονται κάποιοι στο Υπουργείο Οικονομικών για το ποιο ιδιωτικό θα μεταδώσει τον αυριανό τρίτο τελικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, του οποίου τα δικαιώματα είχε αγοράσει η ΕΡΤ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΤΕ είχε δεσμευθεί να βοηθήσει στην αναμετάδοση του σήματος και πράγματι δηλώνουν τώρα στον αέρα ότι μετά από σχετικές ενέργειες επανήλθε το σήμα της ΕΡΤ στον Βόλο.

Ο Γιώργος Κιμούλης ζωντανά “όλοι οι πολίτες πρέπει να έρθουν τώρα εδώ”, “αυτή η νύχτα είναι μια ευκαιρία για αυτή τη χώρα και δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία” Δήλωσε επίσης ότι φοβάται για επέμβαση των ΜΑΤ και ο παρουσιαστής αναρωτήθηκε αν η κυβέρνησει θα φτάσει σε τέτοιες ακρότητες

Η Νικολή Αποστόλου συνεργάτις των New York Times είναι ζωντανά στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι ετοιμάζει βίντεο για τους NYT

Ο γραμματέας ΚΑΠ Σπίθα λέει ότι ο σκοπός των μνημονίων είναι να οδηγήσουν σιδηροδέσμια την Ελλάδα στο έλεος των Αγορών, “η Κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα ούτε το ΦΠΑ της εστιάσεως να χαμηλώσει και ζητάει άδεια”

“Δεν θα περάσει ο φασισμός” τραγουδάνε το Ακορντεόν στο προαύλιο

Ζωντανά ο Μιχάλης Γριπιώτης από τη Νέα Υόρκη, που δεν είχε ανανεωθεί η σύμβασή του τον Φεβρουάριο και νόμιζε ότι δε θα ξαναμιλούσε ποτέ στην ΕΡΤ

Hellas America: “Είστε η φωνή του πολίτη και πρέπει να συνεχίστε να είστε… Μιλάμε με Έλληνες τις τελευταίες ώρες από το Ντένβερ, το Μανχάταν, τη Νέα Υόρκη, την Αριζόνα, την Φλόριντα και από άλλες περιοχές των Η.Π.Α. που επικοινωνούν μαζί μας για να μας ρωτήσουν τι συμβαίνει… Όλοι οι Έλληνες που ζουν στην Αμερική είναι συμπαραστάτες σας στον αγώνα σας… στον Αγώνα για την Φωνή της Ελλάδος, τη φωνή της Πατρίδος…”

“Μοιράζουν τα ιμάτια της ΕΡΤ” λέει ο παρουσιαστής “το μπάσκετ το πήρε ο Σκάι και μαλώνουν για την φόρμουλα ποιος θα δώσει τα λιγότερα”. Ο Σκάι έδωσε λιγότερα από 70.000 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών για την αναμετάδοση του αγώνα (σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία), ενώ τα χρήματα που είχε δώσει η ΕΡΤ για την αγορά των δικαιωμάτων ήταν 200.000 ευρώ. Πώληση δηλαδή των δικαιωμάτων με ζημία 130.000 ευρώ!

Από El Pais “μη φύγετε μπροστά από το κτίριο, αυτό που συμβαίνει δημιουργεί προηγούμενο”. Η Ελλάδα πρώτο θέμα στα Ισπανικά ΜΜΕ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Η Rai, το BBC και η Γερμανική τηλεόραση έχουν πρώτο θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο Τσίπρας στο στούντιο της ΕΡΤ “όσους πομπούς κι αν κατεβάσουν τα ΜΑΤ δεν μπορεί να φιμωθεί η φωνή που ζητάει κοινωνική δικαιοσύνη”, “αυτό είναι ένα πλήγμα απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία”, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος και όταν αυτό απειλείται πρέπει να παρέμβει”

Ο επικεφαλής των ΜΑΤ έξω από το κτίριο στη Μουρούζη ζήτησε στις 3:20 το πρωί να εκκενωθεί το κτίριο από τους εργαζομένους αλλιώς θα το εκκενώσουν τα ΜΑΤ. “Είστε ήδη απολυμένοι, δεν έχετε καμιά δουλειά εδώ, αν δεν το εκκενώσετε πάτε όλοι αυτόφωρο” ήταν η δ

Ο παρουσιαστής ρωτάει τον Τσίπρα γιατί δεν κάνει πρόταση μομφής και ο επικεφαλής του Σύριζα είπε ότι το σκέφτονται μεν αλλά…

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος έδωσε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο στην Αγία Παρασκευή, οι εργαζόμενοι και οι καλεσμένοι “κάνουν κατάληψη δημόσιας περιουσίας” και ενδέχεται να επεμβούν τα ΜΑΤ

Οι εργαζόμενοι απειλούνται με συλλήψεις και αυτόφωρο. Ο παρουσιαστής επισημαίνει ότι ο επικεφαλής των ΜΑΤ δεν μπορεί χωρίς τη παρουσία εισαγγελέα να ισχυρίζεται και να κάνει όσα απειλεί.

“Σήμερα θεσμοθετήθηκε δυο υπουργοί με μια απόφαση να εκποιούν Δημόσια Περιουσία”

“Είναι ειλημένη απόφαση όλων μας να παραμέινουμε μέσα στα κτίρια”

Η Εβελίνα Παπούλια ζωντανά δηλώνει τη συμπαράστασή της “ανησυχώ που το κράτος λειτουργεί ως παρακράτος – δεν μπορεί να δίνει μια εντολή βγείτε αλλιώς θα σας συλλάβουμε”

Απειλούνται και οι πολίτες με σύλληψη με αυτόφωρο και αναμένεται εισαγγελέας στο Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Διαδίδεται ότι εργαζόμενοι που θα συλληφθούν εντός των κτιρίων δε θα μπορούν να πάρουν αποζημιώσεις για τις απολύσεις τους.

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι το συλλαλητήριο που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 12 Ιούνη για τις επιστρατεύσεις των εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Ραδιομέγαρο αντί για μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας

Ο Κρατερός Κατσούλης δήλωσε “έχω παιδί και οφείλω να είμαι αισιόδοξος, πρέπει να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο”

Ο Βασίλης Λέκκας είναι στο στούντιο “αύριο ο Παρθενώνας και μεθαύριο η Ολυμπία στον βωμό του ξεπουλήματος” Δυστυχώς “συνηθίσαμε τις αυτοκτονίες 5.000 ανθρώπων και την ανεργία 2.000.000 ανθρώπων” “Ιστορικά και συνειδησιακά και συναισθηματικά δεν συνδέονται καθόλου με τον τόπο, είναι οι καταλληλότεροι για να κάνουν αυτό το κακό στον τόπο” “Αν γίνει μια είσοδος όπως έγινε στο Πολυτεχνείο, αλληγορικά η εικόνα ένα τέτοιο συναίσθημα παράγει με τα ΜΑΤ έξω έτοιμα να μπούνε και τους ανθρώπους μέσα να φυλάνε ένα χώρο, ένα σημείο αναφοράς που εκπέμπει τον ελληνικό πολιτισμό παγκοσμίως” “Αν αυτη οι γενιά που ζει τώρα δεν αντιδράσει, αυτό το σκοτάδι που είναι πάρα πολύ βαθύ θα βαρύνει πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν”

Ο Νίκος Αλιάγας από τη Γαλλία: “Σίγουρα δεν ταιριάζουν στη χώρα μας αυτές οι αποφάσεις, ενώ το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και αυτό που γίνεται με την ΕΡΤ είναι μόνο η αφορμή”

Νωρίς τα ξημερώματα κλούβες των ΜΑΤ έφτασαν στην Αγία Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι απαντούν: “Δεν θα κλείσει η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης… για ό,τι κλείνουν θα βρίσκουμε κάτι νέο για να εκπέμπουμε… δεν θα μας φιμώσουν… θα μείνουμε εδώ… δεν υπακούμε… δεν βγαίνουμε…”

Στις 9 το πρωί το κτίριο στην οδό Μουρούζη ήταν άδειο από εργαζομένους και φυλασσόταν από τα ΜΑΤ

Έντεκα το πρωί και στην ΕΡΤ αναλύουν και παίρνουν θέση για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν όλοι. Ανεργία, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. “Ο κόσμος ελέγχεται με τον φόβο. Φόβος γίνεται με τον πόλεμο και τη στέρηση ελευθερίας. Πόλεμος δεν υπάρχει τώρα, στερούν την ελευθερία” με τους υπέρογκους φόρους προσπαθούν να χρωστούν όλοι και έτσι να είναι υπό έλεγχο. “Κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα σχολεία”, υγεία, παιδεία και άμυνα υπό την ομηρεία της τρόικας.

Marc Grube της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων: Πλήγμα στη Δημοκρατία το κλείσιμο της ΕΡΤ. Θα ασκήσουμε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Figaro:Το κλείσιμο της ΕΡΤ,«πιλότος» και για άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Le Monde για ΕΡΤ: “Αυτά δεν έγιναν ούτε στη δικτατορία”

“Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα” από τον Νίκο Ξυλούρη στο προαύλιο της ΕΡΤ

Ο Όλι Ρεν νίπτει τας χείρας του: “Δεν ζήτησε η Κομισσιόν ούτε η Τρόικα από την Κυβέρνηση να κλείσει τη Δημόσια Κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα”. Αλλά το κλείσιμο της ΕΡΤ υπάρχει γραμμένο μέσα στο Μνημόνιο ως όρος που απαιτούσε ΚΑΙ η Κομισσιόν…

Δείτε τα τελευταία νέα στο twitter και στο facebook

Σχετικά άρθρα

No Responses

 1. Χαίρομαι που εκπέμπει πλέον η ΕΡΤ έστω και με προβλήματα – που θα λυθούν σίγουρα – τη Δευτέρα από το ΣτΕ, αλλά πότε θα ακουστεί ξανά το δεύτερο πρόγραμμα στην επαρχία;
  Από Κρήτη στέλνω αυτό το μνμ. Από Ηράκλειο συγκεκριμένα.
  Ζούμε μέρες πολυτεχνείου, ζούμε μέρες απείρου … θράσους, ζούμε μέρες εκφοβισμού, τρομοκρατίας κλπ. κλπ. Εγώ που μεγάλωσα με τη θεία Λένα στη δεκατετία του 60, δεν έχει περάσει μέρα να μην ακούσω κρατικό ραδιόφωνο και συγκεκριμένα Δεύτερο. Μεγάλωσα και τα παιδιά μου με το Δεύτερο. Μας λείπει πολύ!
  Ευχόμαστε όλοι οι συνέλληνες που ζούμε αυτή τη φρίκη με το μαύρο… παντού, να αλλάξει το σκηνικό και να βλέπομε ελεύθεροι πλέον την ΕΡΤ ή την ΕΙΡΤ ή τη ΝΕΤ ή την ΕΡΤ 3 και όχι την…ΝΕΡΙΤ τί είναι αυτό πάλι;

  Οι καναλάρχες με τα τουρκομπαρόκ τους να μη χαίρονται για πολύ ακόμη. Θα θριαμβεύσει ξανά η ΕΡΤ παντού.

  ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
  Δέσποινα από Ηράκλειο Κρήτης.

 2. Ας δουν όλοι αυτοί που μας πολεμούν και μας εξαθλιώνουν πώς αντιδρά ο Έλληνας στα δύσκολα και στ’ αντίξοα.
  Με μουσική και γλέντι κι έξω καρδιά κι αισιοδοξία!!!
  Προ πάντων αισιοδοξία!!
  Αυτός είναι ο Έλληνας κύριοι;;; (πολύ αμφιβάλλω) της Ευρώπης, του ΔΝΤ, και όλων όσων μας απαξιώνουν σε κάθε ευκαιρία.
  Δείτε τώρα το μεγαλείο της μουσικής μας, της δικής μας μουσικής.
  Έχετε εσείς ένα Χατζηδάκη, ένα Θεοδωράκη;
  Έχετε έναν Ελύτη, ένα Ρίτσο, ένα Γκάτσο, ένα Ρώτα;
  Τ’ίποτα απ’ αυτά δεν έχετε. Μόνο τη μιζέρια σας, τον ανήλιαγο τόπο σας,
  το κηννύγι του χρήματος που σας κάνει απάνθρωπους.

  Πάρτε τώρα μιαν απάντηση και δώστε την και στους δικούς μας (τους αρχηγούς) που σας υπηρετούν και δε σας λένε ποτέ ΟΧΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment