Ο Αντώνης Κανάκης για τις δημοτικές εκλογές 2010 – Ράδιο Αρβύλα

Ο Αντώνης Κανάκης για τις δημοτικές εκλογές 2010 – Ράδιο Αρβύλα

Θα πάμε στο πακέτο πολιτικές διαφημίσεις.

Είμαστε στην τελική ευθεία κυρίες και κύριοι, έχουμε τις εκλογές τώρα την Κυριακή, έρχεται η στιγμή που ο Έλληνας θα ασκήσει τα δημοκρατικά του, όχι καθήκοντα αλλά δικαιώματα, έχει μεγάλη διαφορά. Γιατί μας έχουν μάθει, όπως σε όλα τα πράγματα σ’ αυτή τη χώρα, ότι το να ψηφίσεις είναι υποχρέωση, με την απειλή ότι θα έχουμε συνέπειες. Έτσι μεγαλώσαμε όλοι. Οπότε στη συνείδησή μας το δικαίωμά μας, έγινε υποχρέωση που θα έχουμε συνέπειες αν δεν το ασκήσουμε. Πόσο λάθος διαπαιδαγώγηση μιας ολόκληρης χώρας είναι αυτή.

Οπότε είναι δικαίωμά μας. Να τους τιμωρήσουμε, να τους εκδικηθούμε για όλα αυτά που μας κάνανε!

Αλλά για μια ακόμη φορά εμείς θα έχουμε συναλλαγές μαζί τους. Για μια ακόμα φορά θα ψηφίσουμε αυτούς που μας υποσχέθηκαν ότι θα μας βολέψουν, θα ψηφίσουμε αυτούς που ούτε ξέρουμε ποιοι είναι και απλά έχουμε ακούσει το ονομά τους στην τηλεόραση.

Θα πάμε είτε ανενημέρωτοι να ψηφίσουμε, είτε μέσα στη διαφθορά κι εμείς οι ίδιοι. Δηλαδή θα έχουμε συναλλαχθεί μαζί τους, θα μας έχουν υποσχεθεί πράγματα. Και μετά θα γκρινιάζουμε ότι είναι ανίκανοι κι ότι είναι διεφθαρμένοι κι ότι αυτοί φταίνε για όλα.

Δεν φταίνε αυτοί για όλα, εμείς φταίμε κυρίως, οπότε θα θέλαμε πραγματικά να απευθυνθούμε κυρίως στα νέα παιδιά που θα πάνε να ψηφίσουν, επειδή οι παλαιότερες γενιές κάποιες τέτοιες συνήθειες ίσως είναι πιο δύσκολο να τις αποβάλουν από πάνω τους κι από πάνω μας, γιατί έτσι μεγαλώσαμε όλοι δυστυχώς, δεν εξαιρούμε τους εαυτούς μας για όνομα του Θεού. Και να πάνε να ψηφίσουν συνειδητά και να έχουν επιλέξει ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν πραγματικά ότι θα μπορεί να προσφέρουν.

Μην ακούτε κανένα που σας λέει ψηφίστε αυτό ή ψηφίστε εκείνον. Έτσι κι αλλιώς μόνος σου είσαι μέσα στο παραβάν κανένας δε ξέρει τι ψήφισες, βγες έξω και πες “ναι, ναι μαμά, ναι έγινε”. Ψήφισε εσύ αυτόν που νομίζεις ότι θα κάνει κάτι καλό στον τόπο.

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιωργάκης, πήγε να ακυρώσει όλη την ουσία των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, που η τοπική αυτοδιοίκηση στην ουσία πρέπει να είναι ξεκομμένη και απαλλαγμένη από την κεντρική εξουσία, συνδέοντάς την άμεσα δυστυχώς.

Παρόλα αυτά δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν επιβραβεύουμε ούτε το Μνημόνιο, ούτε την Τρόικα, ή τίποτα άλλο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση που έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας, με τις πόλεις που ζούμε, με τους ανθρώπους που φροντίζουν τις πόλεις που ζούμε, πρέπει να έχει τελείως διαφορετικά κριτήρια για τον τρόπο που ψηφίζουμε.

Οπότε ας πάμε να ψηφίσουμε έτσι όπως μας αξίζει επιτέλους, ή τουλάχιστον αν δεν το κάνουμε και ψηφίσουμε πάλι με συναλλαγή με διαπλοκή και πάει λέγοντας, ας μην γκρινιάζουμε μετά. Δηλαδή ένα από τα δύο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment