Vamp U - 2013 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Vamp U – 2013

Έχει ένα φτωχό και παιδαριώδες σενάριο, που ανακατεύει λίγο αίμα, λίγο σπέρμα και λίγη δράση προσπαθώντας να σπάσει ταμεία.

Γράφει: E Α

Διάρκεια:
100 λεπτά

Υπόθεση

Ο Wayne είναι βρυκόλακας εδώ και αιώνες. Κάπου στις αρχές του 18ου αιώνα, στη Ρουμανία, είχε ερωτευθεί μια κοπέλα, στην οποία σε μια ατυχή στιγμή -λέμε τώρα- σβούριξε μια δαγκωνιά και την έστειλε στα θυμαράκια. Από τότε διαταράχθηκε η ψυχοσύνθεση του και τα δοντάκια κρυφτήκανε. Έχασε τις δυνάμεις του και επί 300 συνεχή έτη τρεφόταν με αίμα ζώων που έσφαζε -όπως όλοι μας- με μαχαιράκι. Στις μέρες μας είναι καθηγητής Ιστορίας σε ένα κολέγιο των ΗΠΑ. Τα τμήματα που διδάσκει είναι πάντα συμπληρωμένα από σπουδαστές. Γιατί; Μα, ποιος άλλος θα μπορούσε να τους φανερώσει όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της Ιστορίας, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν γράφτηκαν σε βιβλία; Ο Wayne βέβαια, που δεν τις γνωρίζει απλά, ήταν αυτόπτης μάρτυρας! Τέλος πάντων, όλα κυλούν καλώς μέχρι που στο κολέγιο έρχεται ως πρωτοετής η Chris. Μια όμορφη νεαρά που λες και είναι κλώνος της Mary (καλά μην ενθουσιάζεστε, η ίδια ηθοποιός υποδύεται και τις δύο). H Chris λοιπόν συνευρίσκεται μετά του Wayne με την βιβλική έννοια του όρου -επιτρέπεται αυτό στο Αμέρικα;- και του ξυπνάει το κτήνος που κρυβόταν τόσα χρόνια μέσα του. Ξαναβγαίνουν τα δοντάκια -λέτε τα πρώτα να τα είχε πετάξει στα κεραμίδια;- και την δαγκώνει! Δεν είναι άνθρωπος αυτός! Τι ανακαλύπτει όμως; Ότι η Chris δεν πέθανε αλλά έγινε κι εκείνη βρικόλακας… όπως είχε συμβεί και με την μητέρα της την Mary! Ναι δεν είχε πεθάνει το κορίτσι της Ρουμανίας! Το κακό είναι ότι η Chris είναι άγριο θηλυκό και… αρχίζει να σπέρνει βρικόλακες, δαγκώνοντας κόσμο και κοσμάκη! Θα καταφέρει ο Wayne με βοήθεια βεβαίως -δεν είναι να τον αφήνεις μόνο του αυτόν τον τύπο- να βάλει ένα τέρμα στον Αρμαγεδδώνα Chris;

Κριτική και εντυπώσεις

Γίνεται μια ταινία να είναι ταυτόχρονα και ταινία τρόμου και κωμωδία; Ίσως και να γίνεται αλλά η συγκεκριμένη… πέρασε και δεν άγγιξε! Έχει ένα φτωχό και παιδαριώδες σενάριο, που ανακατεύει λίγο αίμα, λίγο σπέρμα και λίγη δράση προσπαθώντας να σπάσει ταμεία. Αμ, δεν γίνεται έτσι λεβέντες μου… η συνταγή μιας Αμερικανιάς αυτή είναι, αλλά θέλει και τρόπο. Δεν τα ρίχνουμε όλα στο multi και ότι βγει. Όπως καταλαβαίνετε, αν ποτέ βρεθεί αυτό το φιλμ -ο θεός να το κάνει- στο δρόμο σας, απλά ρίξτε αλλού την ματιά σας και σφυρίξτε με νόημα! Φτου σκόρδα παλιό vampire!

Vamp U – Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=rqBbUruTMWo

Συντελεστές

Σενάριο

Matt Jespersen, Maclain Nelson

Σκηνοθεσία

Matt Jespersen, Maclain Nelson

Ηθοποιοί

Julie Gonzalo – Chris Keller / Mary Lipinsky
Adam Johnson – Wayne Gretzky
Gary Cole – Arthur Levine
Maclain Nelson – Fred Green
Matt Mattson – Tom Slansky
Bart Johnson – Ted Keller
Alexis Knapp – Samantha
Clare Niederpruem – Janet
Frankie Levangie – Kyle
Jake Van Wagoner – Jared
Renny Grames – Mel
Jason Celaya – Gregor
Maria Kirilenko – Ludmila Pelikhova
Benjamin Garvis – Barry Pearson
Leanna Pareja – Carly

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.