Paul, Apostle of Christ - 2018 .: Πίστη .: Ματιά
 

Paul, Apostle of Christ – 2018

Διδακτική -στην έκταση που επέλεξαν οι δημιουργοί της- τόσο ώστε να μην το μετανιώσει κάποιος όταν την δει.

Γράφει: Matia Gr
Paul, Apostle of Christ – 2018

Πρεμιέρα:
23 Μαρτίου 2018

Διάρκεια:
108 λεπτά

Υπόθεση:

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τα 2/3 της Ρώμης (64μ.Χ.) ο -κατά την Ιστορία- ηθικός αυτουργός της, ο αυτοκράτορας Νέρωνας, κατηγόρησε τους χριστιανούς ως υπαίτιους της καταστροφής. Προσωποποίησε μάλιστα τις κατηγορίες του στο πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου, τον οποίο και φυλάκισε σε ένα από τα πιο ανήλιαγα κελιά της πόλης.

Ενόσω ο Απόστολος Παύλος περιμένει την εκτέλεσή του, φτάνει στη Ρώμη ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Ο ελληνικής καταγωγής γιατρός στηρίζει την χριστιανική κοινότητα, η οποία βρίσκεται υπό διωγμό. Χριστιανοί ρίχνονται στην αρένα, καίγονται ζωντανοί τα βράδια στους δρόμους και όσοι έχουν ξεφύγει από τα δύο προηγούμενα, κρύβονται.

Θέλοντας τότε ο Ευαγγελιστής Λουκάς να στηρίξει και ηθικά τους ομόθρησκούς του, επισκέπτεται τον Απόστολο Παύλο στη φυλακή του, ώστε να καταφέρει να συγγράψει την ιστορία της ζωής του. Το παράδειγμα που θα δώσει στους χριστιανούς αυτή η ιστορία, θα τους στηρίξει στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την πίστη τους…

Κριτική και εντυπώσεις:

Η ταινία «Paul, Apostle of Christ» αν και καλογυρισμένη, μου φάνηκε φτωχή. Όχι φτωχή σε σκηνικά, σε σκηνοθεσία ή στην απόδοση των ηθοποιών, αλλά φτωχή σε ιστορικές πληροφορίες.

Υποτίθεται ότι μέσα από τους διαλόγους του Απόστολου Παύλου με τον Ευαγγελιστή Λουκά, θα γνωρίσουμε την ζωή του πρώτου, ως ιστορικού προσώπου αλλά και ως ενός παραδείγματος· ότι με την αγάπη του Χριστού, κάποιος μπορεί να στρίψει την πλώρη της ζωής του 180 μοίρες και να βρει την Αληθινή Πίστη.

Από ολόκληρη τη ζωή του Απόστολου Παύλου, μόνο αυτά τα λίγα που παρουσιάζει η ταινία χώρεσαν σε 108 λεπτά φιλμ και μόνο αυτά αξίζει να γνωρίσει ο θεατής; Δεν νομίζω!

Πάντως η «Paul, Apostle of Christ» είναι διδακτική -στην έκταση που επέλεξαν οι δημιουργοί της- και δεν θα το μετανιώσει κάποιος όταν την δει. Μην περιμένετε να μάθετε κάτι που δεν το γνωρίζατε ήδη, αλλά δείτε την… κάτι θα σας δώσει έστω κι έτσι!

Paul, Apostle of Christ – Trailer

Paul, Apostle of Christ: Official Trailer | Now PlayingPaul, Apostle of Christ: Official Trailer | Now Playing

Συντελεστές:

Σενάριο:

Terence Berden, Andrew Hyatt

Σκηνοθεσία:

Andrew Hyatt

Ηθοποιοί:

Jim Caviezel, James Faulkner, Olivier Martinez, Joanne Whalley, John Lynch, Yorgos Karamihos, Antonia Campbell-Hughes, Alessandro Sperduti, Alexandra Vino, Manuel Cauchi, Noah Huntley, Kenneth Spiteri, Anthony Edridge, André Agiusμ John-Paul Paceμ Erica Muscatμ Jacob Daniel Groth, Henry Holland, Nina Sultana, Natalie Rossignaud, Iskander El Hag Aisa, Daryl Luke Vassallo, Vladislav Ilich, Christopher Dingli, Mario Opinato, Anthony Ellul, Stephen Buhagiar, Mikhail Basmadjian, Husam Chadat, Edward Mercieca, Philip Mizzi, Graham Charles, Joe Azzopardi, Nora Jolie Eckermann, Sarah Michelle Attard, Stephen Caruana, Nikovich Sammut, Neil Martin, Jeremy Debattista, Luke Tabone, Aaron Fenech, Nick Mangion, Morgan Chetcuti, Jonathan Aquilina, Jonathan Delia, Sean Zerafa, Ronald Abdilia, Albert Dibbon, Robert Grima, Byron Sultana, Zachary Caruana, Rudy Emanuel Catania, Jesmond Said, Manwel Borg, Miguel Cauchi, Ana Luisa Dos Santos

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα